Susret partnera OLDI projekta u Danskoj
Susret partnera OLDI projekta u Danskoj
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 921 puta

Susret partnera OLDI projekta u Danskoj

U nastavku suradnje u kojoj Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ sudjeluje u projektu Agencije za mobilnost i programe EU u okviru natječaja “Gruntviga” - Programa za cjeloživotno učenje, naši su predstavnici posjetili Dansku 26.03.2014. g. Sastali su se s gradonačelnikom Toendera te sudjelovali na sastanku u regionalnom savjetovalištu za rad sa ovisnicima i njihovim obiteljima.

Posjetili su i obišli starački dom Solgarden, a s posebnom pozornošću obišli su dio Doma u kojem su smješteni alkoholičari kako bi diseminacijom prenijeli nova saznanja korisnicima i zaposlenicima u našim terapijskim centrima koji također skrbe o ovisnicima alkoholičarima. U dvodnevnom druženju u regionalnom savjetovalištu upoznali su se s načinom rada i uslugama koje pruža ono pruža.

Na susretu je upriličeno i korisno predavanje psihijatra dr. Dirka K. Woltera, autora knjige „Ovisnost u starosti - starenje i ovisnost“ koji je već dva desetljeća angažiran na području ovisnosti kod starijih osoba. Podsjetimo, HOZS je zajedno s još četiri partnera iz Njemačke, Slovačke, Danske i Švicarske provodi projekt „OLDI“ (older drug addicts in progress) koji će trajati do 31.07.2015.g. a odnosi se na specifične zahtjeve starijih ovisnika, uključujući njihovu socijalnu integraciju i poboljšanje životnog standarda, ali uz njih projektom su obuhvaćeni i zaposlenici u zdravstvenim i ostalim ustanovama za skrb ovisnika.

Cilj projekta je sve navedene sudionike senzibilizirati za ovu temu te ih motivirati da preispitaju vlastite stavove i način rada. Prvi susret partnera organizirao je Koordinator projekta, Fachklinik Deerth; Hagen, u Njemačkoj na kojem su bili i predstavnici HOZS (http://www.deerth.de/) u periodu od 16. do 19.10.2013. godine čime su odrađene ukupno tri mobilnosti. Posjetom Danskoj sada su odrađene četvrta i peta mobilnost.

Projekt "Oldi" Danska

(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.