Predavanje Bernardice Juretić u KBC „Sestre milosrdnice“
Predavanje Bernardice Juretić u KBC „Sestre milosrdnice“
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 986 puta

Predavanje Bernardice Juretić u KBC „Sestre milosrdnice“

Zagreb, 19. studeni 2014. – U povodu mjeseca bore protiv ovisnosti  Bernardica Juretić, predsjednica H.O. „Zajednica Susret“ održala je predavanje u KBC „Sestre milosrdnice“ u Referentnom centru Ministarstva zdravlja za ovisnosti. Ovime se nastavlja  niz aktivnosti kojima Zajednica Susret  obilježava razdoblje od 15. studenog do 15. prosinca u kojem se nastoji skrenuti pažnja javnosti na problem ovisnosti o drogama, alkoholu, kocki i drugim vrstama ovisnosti.

Socijalnim radnicima, zatvorskim i medicinskih djelatnicima  koji svakodnevno rade s ovisnicima prenijela je iskustva Zajednice Susret koja ima dugu tradiciju tretmana ovisnosti u terapijskim zajednicama. Predstavila je ustanovu i  udrugu koju vodi te sve faze kroz koje prođu ovisnici u Zajednici Susret – od savjetovanje, preko sporog detoksa u kontroliranim uvjetima, terapijske zajednice, predresocijalizacije do resocijalizacije.  Osvrnula se i na rad s roditeljima koji se kontinuirano provodi u zagrebačkom savjetovalištu   te posebno istaknula specifičnosti rada sa ženama ovisnicima.

Okupljeni stručni suradnici sa zanimanjem su popratili svjedočanstvo Ivana Repanića, bivšeg ovisnika koji je završio dvogodišnji program Zajednice Susret. Na njihova brojna pitanja imao je konkretne primjere iz vlastitog  života prije i poslije droge. Svijetli primjer Ivanovog uspješnog izlaska iz pakla droge popraćen je burnim pljeskom odobravanje njegovog izbora  daljnjeg života u čemu mu je zasigurno pomogla i terapijska zajednica kroz koju je prošao.

Predavanja na temu ovisnosti u KBC „Sestre milosrdnice“ organizirao je prof. dr. Zoran Zoričić, a nastavljaju se tijekom četvrtka i petka kada će i stručnjaci drugih profila govoriti i ovom problemu. 

Predavanje u KBC S. milosrdnice

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 20:46
(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.