Pripreme za projekt "OLDI" u Slovačkoj
Pripreme za Oldi u Slovačkoj
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 735 puta

Pripreme za projekt "OLDI" u Slovačkoj

Humanitarna organizacija Zajednica Susret sudjeluje u projektu Agencije za mobilnost i programe EU u okviru natječaja “Gruntvig” - Programa  za cjeloživotno učenje. Gruntvig omogućuje suradnju između ustanova povezanih s obrazovanjem odraslih diljem Europe.

Predstavnici ”Zajednica Susret” sudjelovat će u radu projekta OLDI od 21. do 23. siječnja 2015. u Slovačkoj.

 

Naime, HOZS zajedno s još četiri partnera iz Njemačke, Slovačke, Danske i Švicarske krenula je s provođenjem projekta „OLDI“ (older drug addicts in progress) u listopadu 2013. godine, a projekt će trajati do 31.07.2015. godine.

Riječ je o projektu koji se odnosi na specifične zahtjeve starijih ovisnika, uključujući njihovu socijalnu integraciju i poboljšanje životnog standarda. Uz starije ovisnike projektom su obuhvaćeni i zaposlenici  u zdravstvenim i ostalim ustanovama za skrb ovisnika kako bi se uključili u preispitivanje vlastitih stavova i načina rada s ovom populacijom. 

Do sada su održana tri susreta  partnera na projektu - u Njemačkoj, Danskoj i Hrvatskoj, a trebaju se održati još dva susreta, u Švicarskoj i Njemačkoj.

Motivacija za naše sudjelovanje u ovom projektu proizlazi iz rada sa sve većim brojem starijih ovisnika. Iskustva pokazuju kako konvencionalni tretman i savjetovališni pristup samo djelomično zadovoljavaju specifične potrebe ciljane skupine starijih ovisnika jer je ponovno uključivanje u tržište rada uglavnom okrenuto mlađim korisnicima. 

“Zajednica Susret” će sudjelovanjem u OLDI projektu steći nova znanja  koja će pomoći starijim ovisnicima da budu uspješniji u novim programima koji im se nude. Također će, sudjelovanjem u OLDI projektu, programe koji promiču aktivno sudjelovanje u socijalnom životu starije populacije lakše predstaviti u svojoj zemlji te primjeniti u praksi svakodnevnog rada s korisnicima.

Pripreme za Oldi u Slovačkoj

 

Više o projektu OLDI pročitajte na:  

http://oldi-eu.de/

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 20:48
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.