• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 924 puta

Susret partnera OLDI projekta u Slovačkoj

Na četvrtom  susretu partnera OLDI-ja  koji se od 21.do 23. siječnja 2015. održao u Holiču u Slovačkoj,  razgovaralo se o daljnjoj suradnji  te  postupcima u hodogramu aktivnosti projekta. Partneri su razmijenili činjenice uspoređujući  je li dosad učinjeno u skladu s dinamikom koja je najavljivana u prijavnom obrascu projekta. Predstavnici iz pet zemalja, partnera u projektu (Njemačka, Švicarska, Danska, Slovačka i Hrvatska)  izvijestili su o aktivnostima koje su proveli u svojim organizacijama i državama.

 

Nakon o što su na prethodnom susretu iskazali želju za nastavkom suradnje u okviru projekta Erasmus +, sada su partneri OLDI projekta razmatrali konkretnije mogućnosti  nastavka suradnje pokušavajući iznaći temeljne ciljeve kojima bi se slijedeći projekt bavio. Podijelili su zadatke, a do idućeg susreta svaki bi partner trebao iznijeti vlastite mogućnosti sudjelovanja u projektu. Švicarska je pak iznijela činjenice zbog kojih, na žalost, neće moći sudjelovati u projektu dok su ostale četiri zemlje (Njemačka, Danska, Slovačka i Hrvatska) izrazile spremnost za nastavak suradnje .

Slovačka kao zemlja domaćin je organizirala konferenciju na temu „Ovisnost i starenje“  na kojoj se okupila politička, lokalna  i stručna javnost. Bila je to prilika da zemlje partneri u projektu predstave svoje organizacije i aktivnosti  kojima se bave u svojim državama. Slovački stručnjaci su prikazali stanje ovisnosti među starijom  populacijom u Slovačkoj.

Zaključno je dogovoreno da će se slijedeći susret održati od 25. do 28. ožujka ove godine u Zurichu.

Kako je običaj da svaka zemlja domaćin gostima pokaže i nešto od aktivnosti koje su vezane uz tematiku projekta, slovački domaćin organizirao je obilazak triju domova za starije. Običaj je, također da zemlja domaćin organizira i obilazak kulturnih znamenitosti te su gosti u ležernijem dijelu programa obišli glavni grad Slovačke Bratislavu.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 20:48
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.