Suradnja sa sudovima za mladež i državnim odvjetništvom
Suradnja sa sudovima za mladež i državnim odvjetništvom
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 906 puta

Suradnja sa sudovima za mladež i državnim odvjetništvom

24.03.2015. – U prostorijama savjetovališta u Zagrebu HO „Zajednica Susret“ je organizirala predstavljanje projekta „Novi Benjamin“ predstavnicima sudaca za mladež i državnog odvjetništva. Predsjednica udruge Bernardica Juretić upoznala ih je s projektom čiji su korisnici djeca u dobi od 12-18 godina oba spola koja su prvi put zatečena u posjedu nekog od sredstava ovisnosti.

Pretežno su to učenici sedmog i osmog razreda i srednjoškolci nižih razreda koji su zatečeni u posjedu kanabinoida ili droge iz amfetaminske skupine (extasy i sl.). U program „Zajednice Susret“ mogu biti upućeni od Centra za socijalnu skrb, Državnog odvjetništva, mogu doći na inicijativu obitelji ili škole, a vrlo rijetko se javljaju sami. Korisnici projekta su i konzumenti alkohola, igara na sreću, osobe ovisne o modernim elektronskim mrežama te osobe  s poremećajima u ponašanju izazvanog zbog neke od navedenih ovisnosti.

Program se sastoji od četiri faze: inicijalnog tretmana, uspostave apstinencije, održavanja apstinencije i plana dugoročnog održavanja apstinencije. Sve se to postiže kroz psihologijsku obradu, razgovore s roditeljem i djetetom, individualne terapijske susrete. 

Predstavnici sudova za mladež i državnog odvjetništva zainteresirani su za suradnju sa „Zajednicom Susret“ na projektu „Novi Benjamin“. Naglasili su kako su svjesni da zlouporaba droga započinje još u školi, a djeca tog uzrasta se ne uklapaju u institucionalne programe rješavanja problema i posljedica ovisnosti. Stoga su zahvalni „Zajednici Susret“ na pokretanju ovakvih i sličnih projekata koji će i te kako pomoći sustavu koji se bavi problemima ovisnosti školske  populacije. 

Suradnja sa sudovima za mladež

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 20:49
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.