Susret partnera OLDI projekta u Švicarskoj
Susret partnera OLDI projekta u Švicarskoj
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 298 puta

Susret partnera OLDI projekta u Švicarskoj

Peti susret partnera OLDI-ja održao se od 25. do 28.04.2015. u Zurichu u Švicarskoj. Kao i na dosadašnjim susretima, razgovaralo se o daljnjoj suradnji te postupcima u prijašnjoj i budućoj dinamici aktivnosti. Partneri su razmotrili dosadašnje aktivnosti uspoređujući je li dosad učinjeno u skladu s dinamikom koja je najavljivana u prijavnom obrascu projekta.

Predstavnici iz pet zemalja, partnera u projektu (Njemačka, Švicarska, Danska, Slovačka i Hrvatska) izvijestili su o aktivnostima koje su proveli u svojim organizacijama i državama.

Nakon o što su na prethodnom susretu u siječnju u Slovačkoj iskazali želju za nastavkom suradnje u okviru projekta Erasmus +, sada su partneri OLDI projekta razmatrali konkretnije mogućnosti nastavka suradnje kroz iznalaženje temeljnih ciljeva kojima bi se idući projekt bavio. Podijelili su zadatke, a do susreta u Njemačkoj svaki bi partner trebao iznijeti vlastite mogućnosti sudjelovanja u projektu. Švicarska je pak iznijela činjenice zbog kojih, na žalost, neće moći sudjelovati u projektu dok su ostale četiri zemlje (Njemačka, Danska, Slovačka i Hrvatska) izrazile spremnost za nastavak suradnje.

Švicarski partneri, domaćini ovog susreta organizirali su posjet udruzi „Arche“ gdje je voditelj podružnice D. Hanegoste iz partnerskih zemalja ukratko upoznao s radom socijalnog poduzeća „Arche-Zurich“ nakon čega su bili na stručnom predavanju na temu „ovisnost u starosti“. U nastavku su podijelili utiske i razmišljanje o tome koliko pojedinim partnerima sve ovo može biti od koristi. Za posjeta Švicarskoj, partneri Oldi projekta su posjetili stambenu zajednicu Blumlisalp koju je predstavila voditeljica S. Lustenberger. Kao i uvijek prilikom posjeta, zemlja domaćin organizirala je i turistički dio programa, razgledavanja stare tvornice svile, koja je sada neka vrsta zajedničkog prostora za mlade i umjetnike. Posjetili su i kuću u kojoj se može konzumirati vlastiti heroin, pod nadzorom i uz sterilan pribor koji osiguravaju kuća i zaposlenici, potom stambenu zajednicu za ovisnike kojima je uz stanovanje omogućen i određeni džeparac i savjetovanje. Na kraju švicarskog susreta razrađene su neke teme projekta i dogovoren je slijedeći susret u Njemačkoj. Na kraju posjeta, kao i uvijek dosad, odrađena je i usmena evaluacija susreta.

Zanimljivost razgledavanja Zuricha je drukčija nego u dosadašnjim posjetama zemljama domaćinima jer su grad razgledavali uz vodstvo dvaju beskućnika alkoholičara kako bi upoznali i njegovu drugu stranu.

Oldi u Švicarskoj

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 20:49
(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.