Logo
Ispiši ovu stranicu
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 288 puta

Studenti posjetili komunu u Ivanovcu

Studenti treće godine Zdravstvenog veleučilišta Zagreb posjetili su  komunu u Ivanovcu. Njih dvadesetak, koji su na trećoj godini kao izborni predmet odabrali zdravstvenu njegu ovisnika, imali su priliku u dvosatnom druženju vidjeti kako se živi i radi u terapijskoj zajednici. Osobno svjedočanstvo jednog od korisnika uvelo ih je u priču o paklenom životu s drogom kroz koji je prošao  37-godišnji otac troje djece. Drogirati se počeo u rani dvadesetima, treći put je u komuni i nada se da više neće pokleknuti….

Na njegovom su se primjeru osvjedočili da pošast droge ne pogađa samo mlade, već se s njom bore kroz terapijski program „Zajednice Susret“ i oni koji danas imaju obitelj i djecu, a još nisu „čisti“ za povratak u normalan život.

Terapeuti i korisnici su ih upoznali s programom rada u Terapijskom centru Ivanovac , obišli su radionice, prostorije u kojima su smještene životinje, sobe i kuću u kojoj žive korisnici dok im traje program odvikavanja. Ugodno druženje završilo je s puno pitanja i znatiželje, ali i profesionalnog izazova koje studente čeka u njihovom radu nakon završenog školovanja. 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 20:49
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr