"Nove droge", predavanje u gimnaziji Velika Gorica
"Nove droge", predavanje u gimnaziji Velika Gorica
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 328 puta

"Nove droge", predavanje u gimnaziji Velika Gorica

Velika Gorica, 19.06.2015. - Pozivu ravnateljice velikogoričke gimnazije Brankice Žugaj odazvala se Bernardica Juretić, predsjednica Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“ kako bi profesorima na završnoj sjednici Nastavničkog vijeća održala predavanje o novim drogama.

 

Profesori su se okupili u punom sastavu da bi čuli što se danas događa na tržištu novih droga, kako ih prepoznati, kako se ponašati kada i ako uoče neobično ponašanje učenika koje ih upućuje na konzumiranje droga. Upravo su to bila ključna pitanja upućena Bernardici Juretić u čijoj pratnji je bio i nekadašnji korisnik, danas uspješno rehabilitirani bivši ovisnik. Njegovo svjedočanstvo je posebno dotaknulo ove gimnazijske profesore jer su iz prve ruke mogli čuti što znači biti neshvaćen u obitelji, školi, među prijateljima, a imati problema s drogom.  Istinita priča-svjedočanstvo je poruka da se iz pakla droge može izvući ako se na vrijeme svi suoče s problemima koji su do njega doveli i pokušaju zajednički, uz stručnu pomoć,  iznaći rješenje.

Profesori su zamolili goste iz Zajednice Susret da svoja iskustva podijele s učenicima njihove gimnazije u idućoj školskoj godini. Smatraju kako bi to bilo iznimno korisno, pogotovo uz svjedočanstvo nekoga tko je jučer bio ovisnik, a danas normalno funkcionira, radi, ima obitelj… Stoga će se predavanje ponoviti, obećala je Juretić dok su profesori pokazali zanimanje za organiziranje izleta u jednu od komuna Zajednice Susret. 

Predavanje u gimnaziji V. Gorica

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 20:50
(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.