• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 108 puta

"Intervention Toolkit" trening u sklopu projekta INTERLEAVE

Održali smo danas, 15.rujna 2022. g. trening za osoblje "Intervention Toolkit" u sklopu projekta INTERLEAVE.

Svrha treninga bila je predstavljanje nacrta Smjernica i Alata za rad sa ženama ovisnicama, žrtvama rodno uvjetovanog nasilja, kako bi naše osoblje koje radi sa ženama ovisnicama u savjetovalištima i terapijskim centrima moglo dati svoj doprinos i komentare pri izradi istih.

Žene čine otprilike četvrtinu populacije s ozbiljnim problemima s drogama i oko jedne petine svih onih koji ulaze na liječenje od ovisnosti u Europi. Među njima, visok postotak su žrtve rodno uvjetovanog nasilja. Unatoč sve većim naporima i inicijativama na lokalnoj i međunarodnoj razini za rješavanje ovog problema, još uvijek se premalo čini da bi se osigurala učinkovita prevencija i zaštita kako bi se smanjila ranjivost žena.

Cilj projekta je izrada skupa intervencijskih alata koji će se najprije testirati u zemljama koje sudjeluju u projektu, a namijenjeni su pružanju podrške organizacijama civilnog društva kroz:

• jačanje njihove zagovaračke funkcija

• sposobnost da se napravi razlika na lokalnoj razini

• najbolje metode dijeljenja prakse

Svaka zemlja sudionica zatim će obučavati stručnjake iz civilnog društva o tome kako primijeniti Smjernice i alate kao dio svoje svakodnevne prakse.

Poslijednja izmjena dana Petak, 21 Listopad 2022 11:05
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.