• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 252 puta

“Novi početak” kroz početak 2022.

“Novi početak” kroz početak 2022.

"Novi početak" je trogodišnji program resocijalizacije bivših ovisnika financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Program je u završnoj godini provedbe, a kroz dugi niz godina provođenja postao je poznat široj javnosti. Istodobno je u stručnoj javnosti prepoznat kao kvalitetan program upravo stoga što sudjelovanjem u našem programu resocijalizacije korisnici imaju priliku usvojiti potrebna znanja, vještine i alate koje im omogućuju da sami prepoznaju potencijalno opasne situacije (okidače), nauče kako na socijalno prihvatljiv način reagirati na njih te na druge nenadane životne okolnosti, ali i gdje potražiti pomoć i podršku ako dođu u situaciju koju ne znaju samostalno riješiti.

I u 2022. godini nastavili smo s kontinuiranim provođenjem individualnih razgovora s našim korisnicima te provođenjem obiteljskih savjetovanja, kao i s organiziranim psihološkim i sociopedagoškim grupama i grupama samopomoći za korisnike, ali i za roditelje i druge članove obitelji korisnika. Grupe se kontinuirano održavaju svaki drugi tjedan te na grupe uvijek imamo dobar odaziv.

U ovoj godini smo također održali nekoliko “Družionica” u kojima smo posjetili Blitz CineStar kino te uživali u predstavama, a organizirali smo i kreativnu radionicu izrade uskrsnih ukrasa. Održali smo i aktivnosti “Velikih vijesti” kroz koju korisnike upoznajemo s aktualnim događanjima u Hrvatskoj i svijetu, pri čemu svaki korisnik ima priliku izraziti svoje mišljenje i raspravljati o navedenoj temi.

Kontinuirano održavamo sastanke projektnog tima, kako uživo, tako i preko mobitela i modernih tehnologija, putem zoom ili google meet videopoziva.

Ako se barem nekoliko mjeseci uspješno borite s problemom ovisnosti (apstinirate) te trebate stručnu podršku možete se javiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 01/ 6040 198.

(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.