• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 243 puta

Benjaminov stručni sastanak na temu “Djeca, mladi i ovisnosti” u suradnji sa USZM

Benjaminov stručni sastanak na temu “Djeca, mladi i ovisnosti” u suradnji sa USZM

Dana 6. travnja održan je stručni sastanak u organizaciji Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i Zajednice Susret koji je bio namijenjen stručnim suradnicima sudova i državnih odvjetništava s ciljem razmjene mišljenja o tome kako se nose s problemima ovisnosti mladih te znaju li u svojoj lokalnoj zajednici kamo takvo dijete u sukobu sa zakonom uputiti. Na sastanku je sudjelovalo oko 15 stručnih suradnika sudova i državnih odvjetništava iz različitih hrvatskih gradova poput Siska, Velike Gorice, Zagreba, Dubrovnika, Splita, Varaždina i Čakovca.

Moderatorice sastanka su bile Matea Babić, viša sudska savjetnica Županijskog suda u Zagrebu i Amenadris Rožanković, stručna suradnica Zajednice susret.

Na stručnom sastanku je iznijet problem kojeg su podijelili stručni suradnici iz Siska i Velike Gorice, a taj je pad broja mladih prijavljenih s posjedovanjem droge te sve manja prisutnost problematike droge kod mladih na sudovima. S obzirom na to da sve dostupne hrvatske statistike vezane uz konzumaciju droga kod mladih pokazuju kontinuirani trend rasta eksperimentiranja i konzumacije droga iz godine u godinu, navedeno zasigurno predstavlja problem s kojim bi se u budućnosti trebalo više baviti.

Zaključak sastanka jest da uglavnom svi stručni suradnici znaju kome u svojoj lokalnoj zajednici mogu uputiti mlade s problemom ovisnosti, a najčešće su navodili savjetovališta za mlade, Centre za socijalnu skrb, Centre za prevenciju ovisnosti te različite udruge koje se bave problemima ovisnosti među kojima je i Zajednica Susret s kojom Udruga sudaca za mladež i obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež niz godina uspješno surađuje u programu „Benjamin“.

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 20 Travanj 2022 14:09
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.