Četvrt stoljeća humanog rada Zajednice Susret

U subotu 11.11.2017.  je na Interliberu predstavljena monografija “25 godina Zajednice Susret“ 

koja govori o četvrt stoljeća rada i djelovanje zajednice koja je spasila na tisuće života mladih ovisnika. Knjigu su predstavili Ivan Ćelić, dr. med., specijalist psihijatrije i potpredsjednik Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Sabora RH i Željko Petković, predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH. Monografija je nastala u povodu četvrt stoljeća rada i postojanja Zajednice Susret koja se obilježava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. „Sav prihod od prodaje knjige je humanitarnog karaktera i namijenjen je podizanju kvalitete rada i života u našim terapijskim zajednicama te molimo institucije da nas u tome podrže“, poručila je autorica monografije Miroslava Rožanković .


„Svaka udruga ima svoju viziju, ljudi se okupljaju oko vizije, a Zajednica Susret dokazala je da ima i misiju. Ovisnost je složen problem koji se može riješiti, a priče iz Zajednice Susret to mogu potvrditi. Puno je pozitivnih priča zapisano u njihovih 25 godina“, istaknuo je dr. Ćelić. Predstojnik Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Željko Petković, govoreći o suradnji sa Zajednicom Susret, posebno je istaknuo da je to bila „prva komuna na ovim prostorima i jedina koja je 90-tih godina u Hrvatskoj prepoznala drogu kao pošast“. Danas, dodao je,“imamo borbu s novim sredstvima ovisnosti“ te poručio: „Vjerujem da će Zajednica Susret biti prethodnik i u tim novi trendovima“.


Utemeljiteljica Zajednice Susret Bernardica Juretić Rožman, danas počasna predsjednica Humanitarne organizacija „Zajednica Susret“, zahvalila je svima koji su u četvrt stoljeća podupirali rad zajednice te čestitala svim djelatnicima veliki jubilej. „Ponosna sam na 25 godina rada Zajednice Susret i uvjerena da će jednako uspješno i s još većim žarom nastaviti plemenitu misiju spašavanja mladih života“, rekla je, među ostalim Juretić Rožman.


Moderatorica promocije Višnja Biti, novinarka Hrvatskog radija zaželjela je u ime svih okupljenih uspjeh novoj predsjednici Zajednice Susret Suzani Horvat Kutle pred kojom je, kako je rekla, „još 25 godina uspješnog rada“.


Monografija je tiskana uz pomoć Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i tiskare Reprocolor.


Svima od srca hvala.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 16 Studeni 2017 16:26
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.