• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 339 puta

Preventivne radionice programa Benjamin

Danas završavamo set od 4 preventivne radionice u Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju koje su dio aktivnosti programa "Benjamin", financiranog od strane Ministarstva zdravstva, koji za cilj ima prevenciju ovisnosti i rizičnih ponašanja kod djece i mladih 14-23 godine.

 

U Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, radionice su se održavale s dva treća razreda. Prva radionica je bila edukativna radionica "Što je ovisnost i koje su njene posljedice" koja je za cilj imala utvrđivanje početnog znanja i stavova o ovisnostima, razvijanje kritičkog mišljenja prema sredstvima ovisnosti te poučavanje sudionika o kratkoročnim i dugoročnim posljedicama ovisnosti.
Druga radionica je bila radionica životnih vještina pod nazivom "Rješavanje problema i sukoba" koja je za ciljeve imala savladavanje osnova rješavanja problema, unapređenje komunikacijskih kompetencija, usvajanje osnova rješavanja sukoba i unapređenje logičkog i konstruktivnog razmišljanja.
Treća radionica, radionica životnih vještina "Nošenje s neugodnim emocijama i stresom" za ciljeve je imala dobivanje uvida o važnosti prepoznavanja vlastitih negativnih emocija, učenje vještina prepoznavanja i iskazivanja negativnih emocija, učenje nošenja sa stresom i unapređenje logičkog i konstruktivnog razmišljanja.
Zadnja radionica nosi naziv "Odolijevanje vršnjačkom pritisku" a za ciljeve ima učenje pojmova socijalizacije, slike o sebi i samopoštovanja, razvijanje vlastitih stavova i pozitivne slike o sebi.
Sve do sad provedene radionice su kod većine učenika izazvale interes te su bili zadovoljni s aktivnostima i onime što su naučili iz njih.
Hvala Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju na suradnji na programu Benjamin!
Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 17 Veljača 2022 16:06
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.