• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 242 puta

Javna tribina na temu "Multidisciplinarni pristup u zaštiti dobrobiti djece"

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mlade u suradnji s  Humanitarnom organizacijom „Zajednica Susret“ organizira javnu tribinu na temu:

 

Multidisciplinarni pristup u zaštiti dobrobiti djece

 

koja će se održati 7.prosinca 2021. godine, od 13,00 do 14,30 sati

Tribina Grada Zagreba, Kaptol 27

 

Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež i Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ provode program „Benjamin“ kojemu je cilj prevencija svih ovisnosti i ostalih rizičnih ponašanja, konzumiranja i uporabe alkohola, droga, kockanja, igara na sreću, računalnih igrica i interneta. Interdisciplinarni pristup od iznimne je važnosti u svim djelovanjima prema djeci i mladima kako u području prevencije tako i u području tretmana. 

Suradnja stručnjaka u zaštiti najboljeg interesa djece je nužna, jer je pomoć djeci potrebna s različitih strana (obrazovnog, socijalnog, zdravstvenog, pravosudnog i dr. područja), a ugrožavanje dobrobiti djece ima posljedice na razvoj svakog pojedinog djeteta. Djeca i njihovi roditelji imaju niz potreba, koje se mogu ostvariti uključivanjem institucija iz različitih resora. Stoga ćemo progovoriti o smjernicama za međuresornu suradnju - o suradnji zdravstva, socijalne skrbi i pravosuđa te  očekivanju obiteljskih sudaca od budućih stručnih suradnika. 

 

  1. dr.sc. Marina Ajduković, psihologinja prof. Studijskog centra socijalnog rada, Pravnog fakulteta u Zagrebu, Sveučilišta u Zagrebu
  2. Tijana Kokić, predsjednica Obiteljskog odjela, Općinskog građanskog suda u Zagrebu
  3. Doc. dr. sc. Bruna Profaca, klinička psihologinja Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba 
  4. Amenadris Rožanković, socijalna radnica – stručna suradnica Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“

 

Moderator okruglog stola bit će: dr. sc. Lana Peto Kujundžić, sutkinja Visokog kaznenog suda RH uz pozdravni govor Miroslave Rožanković, dipl. politolog, predsjednice Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“.

 

Pozivaju se: socijalni radnici, socijalni pedagozi, psiholozi, pedagozi, suci, državni odvjetnici, policajci, odvjetnici, pravobranitelji, odgajatelji, učitelji, nastavnici, profesori, liječnici, stručni suradnici za mladež, savjetnici, stručnjaci za djecu i mlade, predstavnici vladinih i nevladinih organizacija i studenti društvenih i humanih znanosti.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 17 Veljača 2022 16:06
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.