• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 83 puta

Aktivnosti programa "Novi početak" u listopadu 2021. godine

Aktivnosti programa "Novi početak" u listopadu 2021. godine

U listopadu smo kontinuirano provodili individualna i obiteljska savjetovanja, kao i organizirane psihološke i sociopedagoške grupe i grupe samopomoći, kako za korisnike, tako i za roditelje i druge članove obitelji korisnika. Grupe samopomoći su vrlo korisne za korisnike, ali i za članove obitelji, s obzirom na to da u grupi vlada povjerenje, kao i grupna kohezija, pa članovi grupe uvijek mogu otvoreno govoriti o teškoćama na koje nailaze, bez straha od širenja informacija ili osude.

U listopadu smo održali i dvije „Družionice“. Prva „Družionica“ održana je na Jarunu gdje smo se međusobno družili uz roštilj, a druga u kinu Blitz CineStar, uz film „James Bond: Za smrt ima vremena“. Prema dosadašnjem iskustvu, na „Družionice“ se naši korisnici uvijek rado odazovu te možemo sa sigurnošću reći kako im je to najdraža aktivnost programa „Novi početak“.

Ovaj mjesec smo održali i tri radionice vezane uz tržište rada u TC Ivanovac na kojima smo korisnike informirali o trenutnim kretanjima na tržištu rada, ispitivali njihovu motivaciju vezano uz pronalazak zaposlenja po izlasku iz terapijskog centra, želje i očekivanja, a učili smo ih i pisati životopis, jedno od osnovnih znanja potrebnih za izlazak na tržište rada.

U listopadu smo održali i predzadnje „Velike vijesti“ ove godine, koje su namijenjene podizanju kulture življenja korisnika na kojoj naši korisnici uvijek rado sudjeluju. Tema je ovog puta bila posvećena Međunarodnom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji se obilježava 17. listopada.

„Novi početak“ je program financiran od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a namijenjen je bivšim ovisnicima te članovima njihovih obitelji. Cilj programa je poboljšanje provedbe projekta resocijalizacije, smanjenje stigmatizacije te što uspješnija reintegracija u društvenu zajednicu i obitelj.

U studenom nastavljamo s planiranim aktivnostima programa, a krajem mjeseca završavamo drugu godinu provedbe programa. U prosincu kreće treća godina provedbe programa „Novi početak“.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 11 Studeni 2021 12:00
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.