Logo
Ispiši ovu stranicu
Program "Benjamin" kroz listopad 2021. godine
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 95 puta

Program "Benjamin" kroz listopad 2021. godine

Program "Benjamin" kroz listopad 2021. godine

Kroz listopad 2021. godine smo u sklopu programa „Benjamin“ provodili individualna i obiteljska savjetovanja, kako sa starim, tako i s novim korisnicima. Također smo provodili kreativne radionice i radionice životnih vještina u OŠ Trnjanska, a krajem listopada smo završili sa setom od 4 preventivne radionice sa sedmim i osmim razredima iste škole.

Sa svakim razredom OŠ Trnjanska smo održali 4 radionice: edukativnu radionicu „Što je ovisnost i koje su njezine posljedice?“, radionicu životnih vještina „Ja mogu“, kreativnu radionicu životnih vještina „Prepoznavanje i iskazivanje emocija i nošenje s neugodnim emocijama“ te radionicu životnih vještina „Rješavanje problema i sukoba“. Neki od ciljeva spomenutih radionica su: utvrđivanje početnog znanja i stavova o ovisnostima, razvijanje kritičkog mišljenja prema sredstvima ovisnosti, poučavanje sudionika o kratkoročnim i dugoročnim posljedicama ovisnosti, prepoznavanje vlastitih potreba, želja i ciljeva, razvijanje vještina planiranja, razvijanje samopouzdanja, učenje koraka vještine prepoznavanja i iskazivanja emocija te učenje njihove demonstracije, učenje nošenja s neugodnim emocijama: ljutnjom, tugom, stresom, savladavanje osnova rješavanja problema, unapređenje komunikacijskih kompetencija, usvajanje osnova rješavanja sukoba, unapređenje logičkog i konstruktivnog razmišljanja i slično. Većina učenika je na radionice reagirala vrlo pozitivno te su im se radionice svidjele, a smatraju i da su iz njih naučili nešto novo. Prema dostupnim povratnim informacijama od učenika, najviše im se svidjela kreativna radionica životnih vještina „Prepoznavanje i iskazivanje emocija i nošenje s neugodnim emocijama“ obzirom da su na spomenutoj radionici imali priliku kreativnog izražavanja, odnosno izrade plakata na temu različitih emocija.

U studenom počinjemo s provedbom radionica u Grafičkoj školi. Također će se raditi o setu od 4 preventivne radionice koje nose nazive: „Što je ovisnost i koje su njene posljedice“, „Rješavanje problema i sukoba“, „Nošenje s neugodnim emocijama i stresom“ te „Odolijevanje vršnjačkom pritisku“.

Program „Benjamin“ je trogodišnji program kojeg provodimo od početka 2020. godine, a namijenjen je mladima od 14 do 23 godine s problemima ovisnosti ili onima koji su u riziku za razvoj problema ovisnosti, onima koji imaju i nekih drugih problema o kojima žele razgovarati,

kao i roditeljima čija djeca imaju problem. Krajem ove godine završava druga godina provedbe programa, a početkom iduće godine započinje treća godina provedbe, u kojoj nastavljamo s istim aktivnostima po planu provedbe aktivnosti.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 11 Studeni 2021 12:00
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr