• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 214 puta

„Benjaminov“ stručni sastanak na temu „Postupanje prema djeci u sukobu sa zakonom u vezi s njihovom ovisnošću“

U suradnji Humanitarne organizacija „Zajednica Susret“ i Udruge sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, 30.06.2021. g. održan je stručni sastanak na temu „Postupanje prema djeci u sukobu sa zakonom u vezi s njihovom ovisnošću“ preko platforme „Zoom“.

Stručnom skupu koji je među ostalim održan i povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama odazvalo se  66 stručnjaka iz različitih područja (sudstvo, socijalni rad, socijalna pedagogija, zdravstvo) koji rade s djecom i mladima s problemima ovisnosti.

Moderator stručnog skupa bila je dr.sc.Lana Petö Kujundžić, predsjednica USZM.

Dr.sc. Jadranka Ivandić-Zimić iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u svom je uvodničarskom izlaganju istaknula važnost znanstveno utemeljenih programa te međuresorne suradnje u postupcima koji su vezani uz mlade konzumente opojnih sredstava.

Lucija Lamešić, mag. socijalni pedagog ERF-a Sveučilišta u Zagrebu, predstavila je znanstveno istraživanje vezano uz problem ovisnosti kockanja kod mladih te psihosocijalni tretman za mlade ovisnike o kocki pod nazivom „Ulažem u sebe“

Dijana Rizvić, sutkinja za mladež OKS Zagreb,  objasnila je mogućnost djelovanja unutar pravosudnog sustava na drugačiji način, diverzijom uz retroaktivan pristup.

Program „Benjamin“ je namijenjen mladima od 14  do 23 godine s problemima ovisnosti ili onima koji su u riziku za razvoj problema ovisnosti, onima koji imaju i nekih drugih problema o kojima žele razgovarati, kao i roditeljima čija djeca imaju  problem.

Provodimo individualna savjetovanja djece i mladih, kreativne radionice, strukturirano provođenje slobodnog vremena, obiteljska savjetovanja te radionice životnih i roditeljskih vještina.

Cilj programa je prevencija ovisnosti o drogama i rizičnih ponašanja, a provodi se uz financijsku potporu Ministarstva zdravstva.

Hvala na velikom odazivu i razmjeni iskustava, veselimo se idućem susretu!

Preuzimanje priloga:

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:56
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.