Logo
Ispiši ovu stranicu
Aktivnosti programa "Novi početak" u svibnju 2021.
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 724 puta

Aktivnosti programa "Novi početak" u svibnju 2021.

U svibnju 2021. smo kroz program „Novi početak“, koji je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, nastavili s provođenjem svih aktivnosti predviđenih u planu projekta. Tako smo provodili „Družionice“, psihološke i sociopedagoške grupe i grupe samopomoći za korisnike, psihološke i sociopedagoške grupe i grupe samopomoći za članove obitelji korisnika te radionice unapređenja roditeljskih znanja i vještina ovisnika koji su roditelji.

Aktivnost koja se ovog mjeseca našim korisnicima najviše svidjela je bila „Družionica“, tj. posjet izložbi „Bodies 2.0 – Veličanstveni svemir u nama“ u galeriji Klovićevi dvori. Izložba pokazuje na koji način ljudsko tijelo funkcionira, od mišićnog sustava, koštanog, reproduktivnog, dišnog, kardiovaskularnog itd. Na izložbi je predstavljeno 15 pravih ljudskih tijela te oko 200 organa, a sve je sačuvano procesom plastinacije. Naši korisnici su bili izrazito zadovolji izložbom.

Ovaj mjesec smo također proveli i dvije psihološke i sociopredagoške grupe za korisnike te dvije psihološke i sociopedagoške i grupe samopomoći za članove obitelji korisnika. Jedna od tema koja je bila u fokusu razgovora na grupama je bila i „Što preko ljeta ako smo nezaposleni“ gdje smo s korisnicima pokušavali doći do konstruktivnih načina provođenja slobodnog vremena ako nemamo sklopljen ugovor o radu, uz aktivno traženje zaposlenja.

U svibnju su također održane i radionice unapređenja roditeljskih znanja i vještina ovisnika koji su roditelji.

U lipnju nastavljamo sa svim predviđenim aktivnostima.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 16 Rujan 2021 14:56
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr