Dostignuća u liječenju ovisnosti
Dostignuća u liječenju ovisnosti
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 1135 puta

Dostignuća u liječenju ovisnosti

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti Gradski ured  za zdravstvo  i Klinika za psihijatriju Vrapče organizirali su stručni simpozij pod naslovom „Dostignuća u liječenju ovisnosti u Gradu Zagrebu“. 

 

Kako se moglo čuti, ovisnost je  jedan od krucijalnih, ne samo psihijatrijskih nego i javnozdravstvenih problema  Hrvatske koja u tome , na  žalost, prati svjetske trendove. Dualni poremećaji, specifičnosti ovisničkog ponašanja kod žena, halucinogene droge u adolescenciji, samo su neki od problema iznijetih u predavanjima na simpoziju. 

Među brojnim eminentnim predavačima, liječnicima psihijatrima koji rade s ovisnicima, predavanje su održali i predstavnici terapijskih zajednica. O ulozi i važnosti terapijskih zajednica u liječenju ovisnosti govorila je Bernardica Juretić, predsjednica Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“.  Istaknula je, među ostalim , prednosti terapijske zajednice ali i poručila kako je „drug free“ pristup ipak „inferioran u odnosu na farmakoterapiju“. 

Dostignuća u liječenju ovisnosti

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 20:52
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.