• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 322 puta

Hepatitis C: Početak kraja?

Hrvatska udruga liječenih i oboljelih od Hepatitisa “Hepatos” i Ured Svjetske zdravstvene organizacije u Republici Hrvatskoj organizirali su u petak, 19.02.2016. Okrugli stol na temu „Hepatitis C:početak kraja, jesmo li spremni razmišljati o eliminaciji HCV-a u Hrvatskoj“ s ciljem sagledavanja postojećeg stanja u skrbi oboljelih od virusnih hepatitisa i procjene ekonomskog tereta bolesti u budućnosti.

 

Na sastanku su prvi put na jednom mjestu okupljeni svi sudionici iz Republike Hrvatske koji imaju dodirne točke s hepatitisom, a prisustvovali su mu i gosti iz susjednih zemalja. 
Svrha sastanka  bilo je predstavljanje radnih planova okupljenih sudionika u nadolazećem razdoblju i usklađivanje aktivnosti kako se one ne bi preklapale. Sudionicima je cilj   zajedničkim radom za dobrobit oboljelih od virusnih hepatitisa poboljšati kvalitetu njihova življenja, smanjiti stigmu, eliminirati diskriminaciju dostupnošću novih terapija, efikasnošću i ekonomičnošću liječenja.

Predstavnici „Zajednice Susret“ na sastanku su predstavili rad s ovisnicima koji spadaju  u  skupine s  posebnim rizikom zaraze od hepatitisa.

Poslijednja izmjena dana Utorak, 06 Rujan 2016 20:53
(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.