• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 720 puta

Osposobljavanje za računalnog operatera u TC Ivanovac

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“, u sklopu projekta „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“ (kodni broj: UP.02.1.1.06.0005) započela je s provedbom drugog ciklusa osposobljavanja za računalnog operatera.

Ovoga puta, osposobljavanje se odvija u Terapijskom centru Ivanovac. Predavanja i cjelokupnu edukaciju na kojoj sudjeluje 11 korisnika, provodi Pučko otvoreno učilište AMC Nova Gradiška. Predavanja su započela 14. veljače 2020. godine te se održavaju svakog utorka i četvrtka od 16.30 do 18.30 sati. Takvim intenzitetom i tempom, naši korisnici će zadnje predavanje imati 21.05.2020. godine. Potom im slijedi 14 dana za učenje i ponavljanje te završni ispit koji će se održati 05.06.2020. godine. Svi koji uspješno polože završni ispit, dobit će Uvjerenje o osposobljavanju za obavljanje poslova Računalnog operatera.

Programom osposobljavanja stječe se teorijsko i praktično znanje potrebno za obavljanje jednostavnih poslova prvog stupnja složenosti prema Nacionalnoj klasifikaciji zanimanja. Program osposobljavanja za računalnog operatera omogućuje ciljano stjecanje znanja koje omogućava računalnu pismenost i upis novog zvanja u e-radnu knjižicu.

Sam program je namijenjen i prilagođen osobama bez imalo iskustva i/ili znanja o računalima ili pak onima koji svoje znanje žele certificirati i upisati u e-rednu knjižicu. Po završetku osposobljavanja, polaznici će se samostalno služiti računalom, Internetom, e-mailom, pisati i obrađivati tekst u MS Word-u, izrađivati, čitati, obrađivati te postavljati formule u Excel-u kao i izrađivati prezentacije u PowerPointu.

Završetkom osposobljavanja polaznici će biti konkurentniji na tržištu rada, a nadamo se da će brže i lakše naći zaposlenje nakon izlaska iz Terapijskog centra.

Više o projektu na linku

Poslijednja izmjena dana Utorak, 24 Ožujak 2020 12:57
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.