Logo
Ispiši ovu stranicu
Zajednica Susret na Danima otvorenih vrata EU projekata
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 1165 puta

Zajednica Susret na Danima otvorenih vrata EU projekata

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ sudjeluje u „Danima otvorenih vrata EU projekata“ koji se održavaju od 9. do 19. svibnja 2019. godine.

Manifestacija se održava u okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna koji organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije.

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ je predstaviti projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ će predstaviti EU projekt Upoznaj me, nauči me, zaposli me! na Okruglom stolu na temu „Mogućnosti i izazovi u procesu (do)školovanja i zapošljavanja nezaposlenih beskućnika i liječenih ovisnika koji će se održati u prostorijama udruge 17.05.2017. s početkom u 10:00 sati. Sudionici u temi su predstavnici institucija koje se bave ovom problematikom, poslodavci te sami korisnici koji imaju izravno iskustvo s problemom zapošljavanja.

EU projekt Upoznaj me, nauči me, zaposli me! olakšat će zapošljavanje za 30 liječenih ovisnika i beskućnika. Projekt je odobren u sklopu ESF natječaja namijenjenog podršci socijalnog uključivanja i zapošljavanja marginaliziranih skupina u iznosu od 1.499.276,68 kuna. Provodit će se  dvije godine u Gradu Zagrebu, Zagrebačkoj županiji, Splitsko-dalmatinskoj županiji i Brodsko-posavskoj županiji.

U okviru ovog projekta bivši ovisnici i beskućnici će steći kvalifikacije koje će ih na tržištu rada učiniti konkurentnijima. Kroz projekt će se osnovati Radni centar za procjenu zapošljivosti nezaposlenih liječenih ovisnika, individualno savjetovanje, osposobljavanje, educiranje i radne pripreme za uključivanje na tržište rada u Zagrebu i Splitu.

Partneri u projektu su i Hrvatska mreža za beskućnike i Udruga Vestigium .

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 21 Studeni 2019 13:09
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr