• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 177 puta

Obiteljski savjetodavni razgovori za pomoć bivšim ovisnicima

Još jedna aktivnost u sklopu projekta „Lutke na koncu“, financiranog sredstvima Zagrebačke županije i Grada Zagreb, održana je u Savjetovalištu Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“ u Zagrebu.

 Riječ je o savjetodavnom radu s korisnicima, kroz pružanje mogućnosti obiteljskih savjetodavnih razgovora s ciljem rješavanja obiteljske problematike te doprinosu poboljšanju individualnog i obiteljskog zadovoljstva. Održana je radionica te predavanje za roditelje i druge članove obitelji osoba u riziku s ciljem upoznavanja s problemima ovisnosti i ponašanjem roditelja koji se nađu u tom problemu. Korisnici i njihove obitelji upoznati su s mogućnošću uključivanja u psihosocijalni tretman u terapijskoj zajednici, programom rada terapijske zajednice, pravilima i strukturom zajednice te pribavljanjem potrebne dokumentacije za ulazak, kao i mogućnost pratnje korisnika pri ulasku u terapijsku zajednicu.

Projekt „Lutke na koncu“ usmjeren je na prevenciju i suzbijanje bolesti ovisnosti kroz pružanje pomoći i podrške ovisnicima i njihovim obiteljima, pružanje pomoći u rješavanju specifičnih problema s kojima se suočavaju, omogućavanje stjecanja znanja i vještina za svakodnevno društveno prihvatljivo funkcioniranje u zajednici te informiranje i senzibiliziranje šire javnosti o problemima ovisnosti.

Još jednom pozivamo članove obitelji naših korisnika da nam se jave i pridruže besplatnim Obiteljskim savjetodavnim razgovorima koji se održavaju svake druge srijede od 19:00 do 21:00 sati.

Predbilježiti se možete na telefon 01/6040198.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 21 Studeni 2019 13:10
(1 Glasaj)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.