Kampanja „Neću biti ROBoT“ u OŠ Grigor Vitez
Kampanja „Neću biti ROBoT“ u OŠ Grigor Vitez
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 1136 puta

Kampanja „Neću biti ROBoT“ u OŠ Grigor Vitez

U mjesecu borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca, a u sklopu kampanje  „Neću biti ROBoT“ u utorak, 27. studenog održan je drugi set predavanja na temu ovisnosti o tehnologiji. Predavanje su održali  specijalisti  psihijatri, prof. dr. Zoran Zoričić i  dr. Ivan Ćelić, obojica vrsni stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u ovisnostima svih vrsta.

 

Brojna pitanja 50-tak okupljenih stručnih djelatnika i roditelja postavili su  predavačima: Kad treba popustiti ucjenama?Kako se postaviti u prekomjernom korištenju  interneta,mobitela,gadgeta? Zabraniti ili ne mobitele u školama? Kad i kako prepoznati da se korištenje interneta pretvara u ovisnost?Ujedno su to i ključni problemi  na koje skrećemo pozornost kroz kampanju „Neću  biti ROBoT“.

Prvi dio predavanja održan je u listopadu u OŠ Cvjetno naselje. Cilj nam je da se kroz aktivnosti kampanje aktivnosti osvijesti opasnost od ovisnosti o internetu, računalima, mobitelima, online igricama i slično.

U tijeku je izrada radova u desetak zagrebačkih osnovnih škola koje su uključene u kampanju, a najbolji radovi bit će i nagrađeni.

Završni Okrugli stol s ciljem donošenja zaključaka proizašlih iz kampanje održat će se 19.prosinca 2018. u Tribinama Grada Zagreba s početkom u 11 sati. Bit će tada izloženi i nastali radovi osmoškolaca od petog do osmog razreda na temu ovisnosti o tehnologiji, te usvojene preporuke kojima ćemo se obratiti nadležnim institucijama.  

Kampanja koju provodi Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ održava se uz podršku Grada Zagreba, Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe droga, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Pravobraniteljice za djecu, Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju i suzbijanje zlouporabe droga te drugih oblika ovisnosti, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, te uglednih liječnika psihijatara koji se bave ovom problematikom.

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Siječanj 2019 11:04
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.