• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 278 puta

Predavanje u OŠ Grigor Vitez

U mjesecu borbe protiv ovisnosti koji se svake godine obilježava od 15. studenog do 15. prosinca intenziviraju se aktivnosti kampanje „Neću biti ROBoT“

 

te će u utorak, 27. studenog u OŠ Grigor Vitez biti održan drugi set predavanja na temu ovisnosti o tehnologiji. Predavanje će održati specijalisti psihijatri. Zoran Zoričić i Ivan Ćelić, obojica vrsni stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom u ovisnostima svih vrsta, te Alma Rovis Brandić, savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Prvi set predavanja održan je u listopadu u OŠ Cvjetno naselje i okupio je 50-tak sudionika, stručnih djelatnika i roditelja kojima su ovakva predavanja i namijenjena. Očekuje se isti odaziv i na nadolazećem redavanju s ciljem da se kroz kampanju i aktivnosti osvijesti opasnost od ovisnosti o internetu, računalima, mobitelia, online igricama i slično.

U tijeku je izrada radova u desetak zagrebačkih osnovnih škola koje su uključene u kampanju Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“ pod nazivom „Neću biti ROBoT“ , a najbolji radovi bit će i nagrađeni.

Završni Okrugli stol s ciljem donošenja zaključaka proizašlih iz kampanje održat će se 19.prosinca 2018. u Tribinama Grada Zagreba s početkom u 11 sati. Bit će tada izloženi i nastali radovi osmoškolaca od petog do osmog razreda na temu ovisnosti o tehnologiji, te usvojene preporuke kojima ćemo se obratiti nadležnim institucijama.  

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 19 Studeni 2018 21:18
(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.