Zajednica Susret u međunarodnom projektu OLDIM u Danskoj
Zajednica Susret u međunarodnom projektu OLDIM u Danskoj Zajednica Susret
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 1033 puta

Zajednica Susret u međunarodnom projektu OLDIM u Danskoj

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ od 4. do 7. travnja ove godine sudjelovala je u radu međunarodnog projekta OLDIM (older drug addicts imn motivational proces) u Tønderu u Danskoj. Partneri u projektu u kojem sudjelujemo od rujna 2016. godine su Austrija, Slovačka i Danska, a nositelj projekta je Njemačka (Arbeiterwohlfahrt, Unterbezirk Hagen-Märkischer Kreis, Klinik Deerth).

Projekt traje do 31.8.2018. Nakon dobrodošlice danskih domaćina i gradonačelnika Tøndera te predavanja na temu „Korištenje motivacijskog intervjua kao metode za poboljšanje motivacije s naglaskom na starije ovisnike“ su prikazani su i rezultati istraživanja, a predavanje je održala Anette Søård Nielsen. U nastavku je održano predavanje Claudie Strasser „Korištenje Crtitcal Time Intervention (CTI) kao metode motivacije“. Posljednje predavanje, odnosno prikaz praktičnog rada s korisnicima, održali su Kiehn Ærensgaard i Anette Callesen Friis. Na kraju su sumirana ključna zapažanja te razmijenjena iskustva drugih zemalja uključenih u projekt. Program se odvijao u instituciji u kojoj žive i borave korisnici (alkoholičari, beskućnici i osobe s psihijatrijskim dijagnozama). Nezaobilazni turistički dio ponude danskog domaćina bio je Wadden Sea Museum, muzej koji se nalazi na obali Sjevernog mora te dočarava putovanje kroz krajolik uz prikaz migracija milijuna ptica selica. Nakon edukativnog posjeta muzeju, uslijedio je posjet otoku Rømø i Lakolk plaži i šetalištu. Ciljna skupina OLDIM projekta su stariji ovisnici koji imaju ograničenja u pogledu sposobnosti za rad, zdravlja, kognitivnih sposobnosti, društveno su isključeni ili im prijeti isključenje. Svi partneri u projektu imaju iskustvo rada s ovisnostima, stručni su i iskusni u provođenju projekata, a tijekom trajanja projekta očekuje se od svakog partnera širenje iskustva sudjelovanja u projektu među lokalnom zajednicom te suradnicima i korisnicima.

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Svibanj 2018 22:33
(0 glasova)

Srodni sadržaj (po oznakama)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.