Zajednica Susret u međunarodnom projektu OLDIM u Danskoj
Zajednica Susret u međunarodnom projektu OLDIM u Danskoj Zajednica Susret
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 30 puta

Zajednica Susret u međunarodnom projektu OLDIM u Danskoj

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ od 4. do 7. travnja ove godine sudjelovala je u radu međunarodnog projekta OLDIM (older drug addicts imn motivational proces) u Tønderu u Danskoj. Partneri u projektu u kojem sudjelujemo od rujna 2016. godine su Austrija, Slovačka i Danska, a nositelj projekta je Njemačka (Arbeiterwohlfahrt, Unterbezirk Hagen-Märkischer Kreis, Klinik Deerth).

Projekt traje do 31.8.2018. Nakon dobrodošlice danskih domaćina i gradonačelnika Tøndera te predavanja na temu „Korištenje motivacijskog intervjua kao metode za poboljšanje motivacije s naglaskom na starije ovisnike“ su prikazani su i rezultati istraživanja, a predavanje je održala Anette Søård Nielsen. U nastavku je održano predavanje Claudie Strasser „Korištenje Crtitcal Time Intervention (CTI) kao metode motivacije“. Posljednje predavanje, odnosno prikaz praktičnog rada s korisnicima, održali su Kiehn Ærensgaard i Anette Callesen Friis. Na kraju su sumirana ključna zapažanja te razmijenjena iskustva drugih zemalja uključenih u projekt. Program se odvijao u instituciji u kojoj žive i borave korisnici (alkoholičari, beskućnici i osobe s psihijatrijskim dijagnozama). Nezaobilazni turistički dio ponude danskog domaćina bio je Wadden Sea Museum, muzej koji se nalazi na obali Sjevernog mora te dočarava putovanje kroz krajolik uz prikaz migracija milijuna ptica selica. Nakon edukativnog posjeta muzeju, uslijedio je posjet otoku Rømø i Lakolk plaži i šetalištu. Ciljna skupina OLDIM projekta su stariji ovisnici koji imaju ograničenja u pogledu sposobnosti za rad, zdravlja, kognitivnih sposobnosti, društveno su isključeni ili im prijeti isključenje. Svi partneri u projektu imaju iskustvo rada s ovisnostima, stručni su i iskusni u provođenju projekata, a tijekom trajanja projekta očekuje se od svakog partnera širenje iskustva sudjelovanja u projektu među lokalnom zajednicom te suradnicima i korisnicima.

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 16 Svibanj 2018 22:33
(0 glasova)

Srodni sadržaj (po oznakama)

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.