Logo
Ispiši ovu stranicu
Projekt  "Triple R" za rehabilitaciju i oporavak korisnika droga
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 1163 puta

Projekt "Triple R" za rehabilitaciju i oporavak korisnika droga

 Projekt  "Triple R" za rehabilitaciju i oporavak korisnika droga

 Zajednica Susret sudjelovala je na dvodnevnoj međunarodnoj konferencija pod nazivom "Triple R" (Rehabilitation for Recovery and Reinsertion) koje se održavala u 15. i 16. studenog u zagrebačkom Hotelu Antunović..

Riječ je o dvogodišnjem europskom projektu baziranom na razmjeni dobrih praksi između država članica EU u području oporavka. Proveden je u Belgiji, Italiji, Španjolskoj i Švedskoj u 2016.godini.  U drugoj fazi u projekt su uključena i tri hrvatska partnera: Udruga Stijena, Udruga San Patrignano Split  i Udruga Institut Pula.

"Pojedinci trebaju biti u središtu terapijskog programa. Lijekovi ne smiju biti kraj, nego put koji vodi ka oporavku. Obrazovanje ima ključnu ulogu u oporavku i društvenoj reintegraciji. Alternativno izricanje kazne zatvora treba dalje unaprjeđivati ​​i provoditi, " jedan je od bitnih zaključaka s ovog skupa koji je okupio relevantne stručnjake iz područja ovisnosti.

Zajednica Susret sudjelovala je  u fokus grupama i svojim 25-godišnjim iskustvom doprinijela je iznalaženju dobrih smjernica za daljnji rad.

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 Studeni 2018 23:27
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr