• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 245 puta

Projekt "Triple R" za rehabilitaciju i oporavak korisnika droga

 Projekt  "Triple R" za rehabilitaciju i oporavak korisnika droga

 Zajednica Susret sudjelovala je na dvodnevnoj međunarodnoj konferencija pod nazivom "Triple R" (Rehabilitation for Recovery and Reinsertion) koje se održavala u 15. i 16. studenog u zagrebačkom Hotelu Antunović.. Riječ je o dvogodišnjem europskom projektu baziranom na razmjeni dobrih praksi između država članica EU u području oporavka. Proveden je u Belgiji, Italiji, Španjolskoj i Švedskoj u 2016.godini.  U drugoj fazi u projekt su uključena i tri hrvatska partnera: Udruga Stijena, Udruga San Patrignano Split  i Udruga Institut Pula.

"Pojedinci trebaju biti u središtu terapijskog programa. Lijekovi ne smiju biti kraj, nego put koji vodi ka oporavku. Obrazovanje ima ključnu ulogu u oporavku i društvenoj reintegraciji. Alternativno izricanje kazne zatvora treba dalje unaprjeđivati ​​i provoditi, " jedan je od bitnih zaključaka s ovog skupa koji je okupio relevantne stručnjake iz područja ovisnosti.

Zajednica Susret sudjelovala je  u fokus grupama i svojim 25-godišnjim iskustvom doprinijela je iznalaženju dobrih smjernica za daljnji rad.

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 21 Studeni 2017 15:09
(0 glasova)

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.