• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 1184 puta

Zajednica Susret u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

 

Mjesec borbe protiv ovisnosti Zajednica Susret započela je promocijom monografije „25 godina Zajednice Susret“.  Monografija je promovirana na Interliberu, a tijekom studenog i prosinca promovirat će se u kaznionici u Glini te zagrebačkim knjižnicama.

Velikogorički dječji vrtići, te dvije osnovne škole u Zagrebu i Splitu tijekom obilježavanja međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti prikupljat će  donaciju za korisnike terapijskih centara Zajednice Susret. Donacija će biti simbolični dar svakog djeteta u vidu higijenskih potrepština  nekom od naših korisnika.

TC Cista i Ivanovac posebno su aktivni u mjesecu borbe protiv ovisnosti. U Terapijskom centru Ivanovac održat će se sportske i kreativne radionice u izvođenju vanjskih suradnika Zajednice Susret, te predavanje dr.  Luke Maršića iz zagrebačke bolnice Sestara milosrdnica s kojom uspješno surađujemo dugi niz godina.

TC Cista Velika i Savjetovalište zajednice Susret u Splitu organiziraju promotivne štandove svake nedjelje ispred crkve Gospe od zdravlja u Splitu kao i u trgovačkom centru Joker.

U klubu mladih „Kocka“  predstavit ćemo „bubnjanje u krugu“ kao dio terapijskih aktivnosti koje provodimo, a u našem splitskom savjetovalištu svake druge srijede organiziramo radionice izrade božićnih ukrasa u koje ćemo uključiti djecu naših korisnika.

Psihologinja iz Terapijskog zajednice „Izvor“ s Plehana i voditeljica njihovog savjetovališta u Sarajevu,  boravit će u našoj komuni u Cisti Velikoj radi dodatne edukacije kroz  program „Projekt Čovjek“ koji ZS  uspješno provodi četvrt stoljeća.  Priznanje je to Zajednici Susret kao oglednom primjeru dobre prakse  i referentnoj adresi u području ovisnosti.

Upravo u mjesecu borbe protiv ovisnosti  pokrećemo seriju humanitarnih koncerata  pod motom „Živote dobar ti dan“ . Pjevat će „mladi za mlade“, Dino Petrić i Matea Božić Angie, finalisti  televizijskog  showa HTV-a  „The Voice“. Koncerti će se održati u Zadru, Velikoj Gorici, Šibeniku i svim većim hrvatskim gradovima, a  dio su cjelokupne akcije obilježavanja jubilarnih četvrt stoljeća rada Zajednice Susret koja se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Koncerti su namijenjeni srednjoškolskoj populaciji, ulaznica je simboličnih 20,00 kuna, a prikupljeni novac namijenjen je podizanju kvalitete života i rada naših korisnika.  

Završna svečanost posvećena 25.-toj obljetnici Zajednice Susret održat će se 15. prosinca ove godine u Splitu u nazočnosti brojnih podupiratelja, suradnika, korisnika, djelatnika i prijatelja Zajednice Susret

 

Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 Studeni 2018 23:27
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.