Četvrt stoljeća humanog rada Zajednice Susret

Četvrt stoljeća humanog rada Zajednice Susret

U subotu je na Interliberu predstavljena monografija “25 godina Zajednice Susret“ koja govori o četvrt stoljeća rada i djelovanje zajednice koja je spasila na tisuće života mladih ovisnika. Knjigu su predstavili Ivan Ćelić, dr. med., specijalist psihijatrije i potpredsjednik Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Sabora RH i Željko Petković, predstojnik Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH. Monografija je nastala u povodu četvrt stoljeća rada i postojanja Zajednice Susret koja se obilježava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. „Sav prihod od prodaje knjige je humanitarnog karaktera i namijenjen je podizanju kvalitete rada i života u našim terapijskim zajednicama te molimo institucije da nas u tome podrže“, poručila je autorica monografije Miroslava Rožanković .


„Svaka udruga ima svoju viziju, ljudi se okupljaju oko vizije, a Zajednica Susret dokazala je da ima i misiju. Ovisnost je složen problem koji se može riješiti, a priče iz Zajednice Susret to mogu potvrditi. Puno je pozitivnih priča zapisano u njihovih 25 godina“, istaknuo je dr. Ćelić. Predstojnik Vladinog ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Željko Petković, govoreći o suradnji sa Zajednicom Susret, posebno je istaknuo da je to bila „prva komuna na ovim prostorima i jedina koja je 90-tih godina u Hrvatskoj prepoznala drogu kao pošast“. Danas, dodao je,“imamo borbu s novim sredstvima ovisnosti“ te poručio: „Vjerujem da će Zajednica Susret biti prethodnik i u tim novi trendovima“.


Utemeljiteljica Zajednice Susret Bernardica Juretić Rožman, danas počasna predsjednica Humanitarne organizacija „Zajednica Susret“, zahvalila je svima koji su u četvrt stoljeća podupirali rad zajednice te čestitala svim djelatnicima veliki jubilej. „Ponosna sam na 25 godina rada Zajednice Susret i uvjerena da će jednako uspješno i s još većim žarom nastaviti plemenitu misiju spašavanja mladih života“, rekla je, među ostalim Juretić Rožman.


Moderatorica promocije Višnja Biti, novinarka Hrvatskog radija zaželjela je u ime svih okupljenih uspjeh novoj predsjednici Zajednice Susret Suzani Horvat Kutle pred kojom je, kako je rekla, „još 25 godina uspješnog rada“.


Monografija je tiskana uz pomoć Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i tiskare Reprocolor.


Svima od srca hvala.

 

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 16 Studeni 2017 17:00
(0 glasova)

Napiši komentar

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.