Međunarodni projekt OLDIM u Zajednici Susret
Međunarodni projekt OLDIM u Zajednici Susret
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 153 puta

Međunarodni projekt OLDIM u Zajednici Susret

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ od 20.do 23. rujna ove godine bila je domaćin sudionicima međunarodnog projekta OLDIM (older drug addicts imn motivational proces) u kojem sudjelujemo od rujna 2016. godine.

Nositelj projekta je Njemačka (Arbeiterwohlfahrt, Unterbezirk Hagen-Märkischer Kreis, Klinik Deerth), a partneri su Austrija, Slovačka, Danska i Hrvatska. Projekt traje do 31.8.2018.

Ciljna skupina OLDIM projekta su stariji ovisnici koji imaju ograničenja u pogledu sposobnosti za rad, zdravlja, kognitivnih sposobnosti, društveno su isključeni ili im prijeti isključenje. Svi partneri u projektu imaju iskustvo rada s ovisnostima, stručni su i iskusni u provođenju projekata, a tijekom trajanja projekta očekuje se od svakog partnera širenje iskustva sudjelovanja u projektu među lokalnom zajednicom te suradnicima i korisnicima.

Očekivani učinak projekta je profesionalno usavršavanje, ali i razmjena iskustava među partnerima. Razmjena uspješnih strategija dovest će do poboljšanog razumijevanja učinkovitih intervencija, optimizaciji u primjeni i povećanoj profesionalnosti. Ukupan učinak projekta je povećanja svijesti o specifičnoj situaciji starijih ovisnika.

Motivacija za naše sudjelovanje u ovom projektu proizlazi iz rada sa sve većim brojem starijih ovisnika. Iskustva pokazuju kako konvencionalni tretman i savjetovališni pristup samo djelomično zadovoljavaju specifične potrebe ciljane skupine starijih ovisnika jer je ponovno uključivanje u tržište rada uglavnom okrenuto mlađim korisnicima.

Tijekom dvodnevnog druženja partneri u projektu upoznali su se s načinom rada u Terapijskom centru Cista Velika, obišli su imanje na obiteljskom gospodarstvu u Sinju koje danas vodi uspješno rehabilitirani bivši ovisnik, te razgledali kulturne znamenitosti Splita i Trogira.

(0 glasova)

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.