Međunarodni projekt OLDIM u Zajednici Susret
Međunarodni projekt OLDIM u Zajednici Susret
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 1294 puta

Međunarodni projekt OLDIM u Zajednici Susret

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ od 20.do 23. rujna ove godine bila je domaćin sudionicima međunarodnog projekta OLDIM (older drug addicts imn motivational proces) u kojem sudjelujemo od rujna 2016. godine.

Nositelj projekta je Njemačka (Arbeiterwohlfahrt, Unterbezirk Hagen-Märkischer Kreis, Klinik Deerth), a partneri su Austrija, Slovačka, Danska i Hrvatska. Projekt traje do 31.8.2018.

Ciljna skupina OLDIM projekta su stariji ovisnici koji imaju ograničenja u pogledu sposobnosti za rad, zdravlja, kognitivnih sposobnosti, društveno su isključeni ili im prijeti isključenje. Svi partneri u projektu imaju iskustvo rada s ovisnostima, stručni su i iskusni u provođenju projekata, a tijekom trajanja projekta očekuje se od svakog partnera širenje iskustva sudjelovanja u projektu među lokalnom zajednicom te suradnicima i korisnicima.

Očekivani učinak projekta je profesionalno usavršavanje, ali i razmjena iskustava među partnerima. Razmjena uspješnih strategija dovest će do poboljšanog razumijevanja učinkovitih intervencija, optimizaciji u primjeni i povećanoj profesionalnosti. Ukupan učinak projekta je povećanja svijesti o specifičnoj situaciji starijih ovisnika.

Motivacija za naše sudjelovanje u ovom projektu proizlazi iz rada sa sve većim brojem starijih ovisnika. Iskustva pokazuju kako konvencionalni tretman i savjetovališni pristup samo djelomično zadovoljavaju specifične potrebe ciljane skupine starijih ovisnika jer je ponovno uključivanje u tržište rada uglavnom okrenuto mlađim korisnicima.

Tijekom dvodnevnog druženja partneri u projektu upoznali su se s načinom rada u Terapijskom centru Cista Velika, obišli su imanje na obiteljskom gospodarstvu u Sinju koje danas vodi uspješno rehabilitirani bivši ovisnik, te razgledali kulturne znamenitosti Splita i Trogira.

(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.