• Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 307 puta

HRT1, Tema dana: Ovisnost o drogama

Ukoliko ste propustili pogledati emisiju "Tema dana" u 19:45 na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije, tema: Ovisnost o drogama možete ju pogledati na linku

Gosti emisije bili su Željko Petković, ravnatelj Ureda za suzbijanje zlouporabe opojnih droga Vlade RH i Mario Plazibat, zaposlenik Humanitarne organizacije "Zajednica Susret", uspješno rehabilitirani bivši ovisnik. 

Povod ovoj emisiji bio je predstavljanje rezultata drugog Istraživanja uporabe droga u općoj populaciji provedenog 2015. godine u okviru znanstveno-istraživačkog projekta Zlouporaba sredstava ovisnosti u općoj populaciji Republike Hrvatske.

Osnovni cilj istraživanja bio je prikupiti podatke o prevalenciji konzumacije različitih sredstava ovisnosti u općoj populaciji kao i u relevantnim subgrupama populacije. Istraživanje je na inicijativu Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske proveo Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, a provedbu su sufinancirali Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, Ministarstvo zdravlja i Hrvatska Lutrija d.o.o.  

Više o istraživanju pogledajte na linku UPORABA SREDSTAVA OVISNOSTI U HRVATSKOM DRUŠTVU, Istraživanje na općoj populaciji, 2015

Poslijednja izmjena dana Utorak, 20 Studeni 2018 23:29
(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.