Obnova TC Cista Velika
Obnova TC Cista Velika
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 394 puta

Obnova TC Cista Velika

Radna akcija Zajednice Susret u Cisti Velikoj u povodu 25.rođendana

 

 U Terapijskom centru Cista Velika  okupili su se u petak i subotu  na radnoj akciji korisnici djelatnici, volonteri i simpatizeri Zajednice Susret. Zahvaljujući donatorima započeli su radovi na obnavljanju kuće kako bi se tridesetorici korisnika poboljšala kvaliteta života. „Zajednica Susret ove godine obilježava 25.-tu obljetnicu rada i djelovanja i ovo je samo jedna u nizu akcija koju organiziramo u godini jubileja. Želimo pokazati korisnicima da smo tu zbog njih kako bismo im pomogli i na ovaj način, a Zajednici Susret ćemo vratiti stari sjaj kakav je nekada imala“, poručila je nova ravnateljica Doma za ovisnike Zajednica Susret Suzana Horvat Kutle.

Ličenje zidova, farbanje drvenine, šivanje i postavljanje zavjesa,  tapeciranja stolica i trosjeda, postavljanje plafonijera i šaltera samo su neki u nizu radova koji će trajati sve dok se kuća ne obnovi, a nastavljaju se i tijekom subote.

„Zahvaljujemo našim donatorima koji su  nam se i ovog puta odazvali i pokazali da su senzibilizirani za probleme ovisnika“, poručila je Horvat Kutle napominjući značaj Zajednice Susret kao prve terapijske zajednice na ovim prostorima osnovane prije 25 godina.  Osnivačica i utemeljiteljica Zajednice koja je začetnik borbe protiv ovisnosti je  Bernardica Juretić, a kroz terapijske centre je dosad prošlo nekoliko tisuća ovisnika. Prema procjenama stručnih djelatnika, gotovo njih 70 posto izvuklo se iz pakla droge zahvaljujući upravo „Programu Čovjek“ koji se provodi u terapijskim centrima Zajednice Susret.

U godini kada obilježava četvrt stoljeća postojanja, Zajednica Susret održat će niz prigodnih akcija, tribina, okruglih stolova, te izdati Monografiju o povijesti Zajednice. Završna svečanost očekuje se u prosincu ove godine, upravo u vrijeme njezina nastanka. 

(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.