OLDIM u Slovačkoj
OLDIM u Slovačkoj
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 121 puta

OLDIM u Slovačkoj

U nastavku suradnje u kojoj Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“  sudjeluje u njemačkom projektu  OLDIM (older drug addicts imn motivational proces),   predstavnici  Humanitarne organizacije Zajednica Susret posjetili  su Slovačku  od 7. do 10. svibnja  2017. godine. Nositelj projekta je Njemačka (Arbeiterwohlfahrt, Unterbezirk Hagen-Märkischer Kreis, Klinik Deerth),  a partneri su Austrija, Slovačka, Danska i Hrvatska.

 

Tema susreta u Holiču bilo je predstavljanje metoda  motivacije starijih ovisnika koje su domaćini pronašli u slovačkoj literaturi. Ciljna skupina projekta OLDIM su stariji ovisnici koji imaju ograničenja u pogledu sposobnosti za rad, zdravlja, kognitivnih sposobnosti, društveno su isključeni ili im prijeti isključenje.

Svi partneri u projektu imaju iskustvo rada s ovisnostima, stručni su i iskusni u provođenju projekata, a tijekom trajanja projekta očekuje se od svakog partnera širenje iskustva sudjelovanja u projektu među lokalnom zajednicom te suradnicima i korisnicima. Očekivani učinak projekta je profesionalno usavršavanje, ali i razmjena iskustava među partnerima. Razmjena uspješnih strategija dovest će do poboljšanog razumijevanja učinkovitih intervencija, optimizaciji u primjeni i povećanoj profesionalnosti. Ukupan učinak projekta je povećanja svijesti o specifičnoj situaciji starijih ovisnika.

Posjetom Slovačkoj  odrađena je treća mobilnost u projektu, a iduća se održava u Hrvatskoj od 20.do 23. rujna ove godine.

(0 glasova)

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.