OLDIM u Slovačkoj
OLDIM u Slovačkoj
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 1293 puta

OLDIM u Slovačkoj

U nastavku suradnje u kojoj Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“  sudjeluje u njemačkom projektu  OLDIM (older drug addicts imn motivational proces),   predstavnici  Humanitarne organizacije Zajednica Susret posjetili  su Slovačku  od 7. do 10. svibnja  2017. godine. Nositelj projekta je Njemačka (Arbeiterwohlfahrt, Unterbezirk Hagen-Märkischer Kreis, Klinik Deerth),  a partneri su Austrija, Slovačka, Danska i Hrvatska.

 

Tema susreta u Holiču bilo je predstavljanje metoda  motivacije starijih ovisnika koje su domaćini pronašli u slovačkoj literaturi. Ciljna skupina projekta OLDIM su stariji ovisnici koji imaju ograničenja u pogledu sposobnosti za rad, zdravlja, kognitivnih sposobnosti, društveno su isključeni ili im prijeti isključenje.

Svi partneri u projektu imaju iskustvo rada s ovisnostima, stručni su i iskusni u provođenju projekata, a tijekom trajanja projekta očekuje se od svakog partnera širenje iskustva sudjelovanja u projektu među lokalnom zajednicom te suradnicima i korisnicima. Očekivani učinak projekta je profesionalno usavršavanje, ali i razmjena iskustava među partnerima. Razmjena uspješnih strategija dovest će do poboljšanog razumijevanja učinkovitih intervencija, optimizaciji u primjeni i povećanoj profesionalnosti. Ukupan učinak projekta je povećanja svijesti o specifičnoj situaciji starijih ovisnika.

Posjetom Slovačkoj  odrađena je treća mobilnost u projektu, a iduća se održava u Hrvatskoj od 20.do 23. rujna ove godine.

(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.