Protokol o suradnji između Zajednice Susret, HOK-a i CROME
Protokol o suradnji između Zajednice Susret, HOK-a i CROME
  • Vijesti
  • Objavljeno
  • Pročitano 598 puta

Protokol o suradnji između Zajednice Susret, HOK-a i CROME

Potpisivanje Protokola o suradnji između Zajednice Susret, Hrvatske obrtničke komore i  Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA 

Podrška suradnji u području resocijalizacije i zapošljavanja liječenih ovisnika

 

U petak, 26. svibnja 2017. godine u Hrvatskoj obrtničkoj komori potpisan je  Protokol  o suradnji između  Humanitarne organizacije Zajednica Susret, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA. Cilj Protokola je senzibiliziranje  stručne i poduzetničke javnosti, a i šire, za potrebe resocijaliziranih ovisnika kao stigmatizirane, potrebite skupine koja  nakon završenog programa u terapijskim centrima Zajednice Susret  ostaje teško zapošljiva i nadalje ranjiva skupina društva.

U duhu dobre svjetske korporativne prakse kompanija koje promoviraju i provode strategiju društvene i socijalne odgovornosti, Hrvatska obrtnička komora i Hrvatsko udruženje poduzetnika i menadžera CROMA ovime izražavaju dobrovoljnost i socijalnu odgovornost kao svoju stratešku opredijeljenost, a potpisom Protokola o suradnji sa Zajednicom Susret, koja se bavi društveno korisnim i humanitarnim radom kroz integrativne terapijske i rehabilitacijske programe odvikavanja od ovisnosti,  ostvaruje dugoročno partnerstvo pružanjem podrške i pomoći Zajednici Susret u njezinom djelovanju i ugledu.

Kroz suradnju s HOK-om i CROMOM Zajednica Susret dobiva podršku za svoj rad kao i mogućnost senzibiliziranja njihovih članova za potrebe rehabilitiranih ovisnika koji su završili program u terapijskim centrima Zajednice Susret kako bi se njihovim zapošljavanjem dovršio proces ozdravljenja i socijalne reintegracije. Obje organizacije ovim potvrđuju da su spremne  na prihvaćanje različitosti uz nediskriminirajući i olakšani pristup tržištu rada.

Violeta Jelić, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore -  „Pružanjem ruke i pristajanjem na suradnju sa „Zajednicom Susret“, Hrvatska obrtnička komora prvenstveno želi pridonijeti svijesti o važnosti podrške skupinama koje su često puta nepravedno društveno marginalizirane. No ova suradnja će sigurno biti na obostranu korist: mi vjerujemo da svatko ima pravo na drugu priliku, a dajući šansu rehabilitiranim ovisnicima da ponovo pronađu svoje mjesto u društvu, ujedno dajemo i priliku samom društvu da bude obogaćeno za niz vrijednih i korisnih pojedinaca.“

Mr.sc. ESAD ČOLAKOVIĆ, glavni menadžer HUM-CROMA  - „Hrvatsko udruženja menadžera CROMA je od svog osnutka 1990. godine izravno i posredno podupiralo i pomagalo brojne humanitarne udruge, humanitarne projekte, bolnice, bolesnu djecu i djecu u potrebi, mlade umjetnike, studentske projekte, mlade menadžere i poduzetnike kao i niz drugih pojedinaca i institucija kojima je pomoć bila potrebna.

Potpisivanje ovog Protokola o suradnji s Humanitarnom organizacijom Zajednica Susret nastavak je dobre prakse našeg udruženja u duhu društveno odgovornog poslovanja, poslovne sastavnice korporacija u EU i svijetu. 

Potpisivanje protokola

Poslijednja izmjena dana Petak, 01 Rujan 2017 12:12
(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.