Vijesti

Vijesti

Predavanje prof. dr. sc. Danijela Labaša za učenike 7. i 8. razreda stars

Predavanje prof. dr. sc. Danijela Labaša za učenike 7. i 8.razreda koje je sastavni dio naše kampanje "Neću biti ROBoT" dio je aktivnosti Humanitarne organizacije "Zajednica Susret" u Mjesecu borbe protiv ovisnosti (od 15.11. do 15. 12).

Hvala prof.Labašu i motiviranim osmoškolcima O.Š. Cvjetno naselje!??

Ovom kampanjom nastavljamo upozoravati na ovisnosti o tehnologiji kao ovisnosti modernog vremena. Nakon lijječnika/psihijatara koji su alarmantno upozorili na posljedice ovisnosti o ekranima, započinjemo ciklus predavanja našeg izvrsnog komunikologa prof. dr. sc. Danijela Labaša, te stručnjakinja Ive Brčić, mag.soc./mag.phil. i Sanjice Ćaćić Hećimović,međunarodno certificirane trenerice Neeuro lingvističkog programiranja koje ćeu četvrtak, 14.11. u 17,30 sati održati radionicu u O.Š. August Cesarec.

Okrugli stol na temu „Integriranje ovisnika, beskućnika i dugotrajno nezaposlenih osoba kroz obrazovanje, zapošljavanje ili stanovanje“ stars

U okviru projekta Humanitarne organizacije „Zajednice Susret“ pod nazivom „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“, koji je započeo s realizacijom 01. rujna 2018. godine organiziramo Okrugli stol na temu „Integriranje ovisnika, beskućnika i dugotrajno nezaposlenih osoba kroz obrazovanje, zapošljavanje ili stanovanje“, koji će se održati 25. studenog 2019. godine, u savjetovalištu Zajednice Susret, na adresi Stari Pazar 2, Split, u vremenu od 11:00 do 13:00 sati.

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Zajednici Susret stars

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Republici Hrvatskoj obilježava se od 15. sudenog do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoravanje cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, a posebice droga.

Zlouporaba droga kao i ovisnost o drogama globalni je problem koji zahtjeva sveobuhvatni, suvremeni program prevencije, edukacije, ranog otkrivanja i liječenja, rehabilitacije te resocijalizacije osoba s problemom ovisnosti.

Zajednica Susret na Konferenciji „Znanost susreće regije“ stars

Zajednica Susret na Konferenciji „Znanost susreće regije“

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom organizirao je u četvrtak, 17.listopada 2019. u „Gastro Globusu“ u Zagrebu jednodnevnu Konferenciju „Znanost susreće regije“. Povod održavanja Konferencije je Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti koji se obilježava 17.listopada. Ključna tema Konferencije bila je socijalna politika Grada Zagreba i j Konferencija je bila usmjerena na socijalnu politiku Grada Zagreba i postavljene strateške ciljeve Socijalnog plana Grada Zagreba 2014. – 2020.

„U izradi aktualnog Socijalnog plana Grada Zagreba 2014.- 2020. sudjelovale su ukupno 134 osobe iz više gradskih ureda, organizacija civilnog društva te ustanova iz različitih područja društveno korisne djelatnosti kao i predstavnici akademske zajednice, prilikom čega je ostvarena izuzetno dobra suradnja te je u konačnici dobiven ovaj sveobuhvatni dokument i mjere koje se provode na području Grada Zagreba od strane različitih dionika“ istaknula je pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić, te dodala kako će Grad Zagreb i u izradi budućeg plana ponovno pozvati na suradnju sve relevantne zainteresirane aktere.

Konferencija „Znanost susreće regije“ održana je pod pokroviteljstvom Zajedničkog istraživačkog centra (JRC), službe Europske komisije za znanost i znanje i Europskog parlamenta, a opći cilj ovog pilot projekta je približiti znanstvenike i kreatore politika, poticati međusobno razumijevanje, raspravljati o relevantnim pitanjima politika koristeći znanstvene dokaze, približiti znanost građanima te povećati povjerenje ljudi u znanost pokazujući ključne doprinose znanosti u društvu.

„Konferencija je pokazala važnost suradnje Grada Zagreba i akademske zajednice, ali i šire javnosti u cilju pronalaženja novih rješenja i inovacija u provođenju i kreiranju socijalne politike na lokalnoj razini i to na znanstveno utemeljenim dokazima. Vjerujemo kako će nam zaključci s Konferencije biti značajan doprinos u poboljšavanju postojećih te kreiranju novih mjera budućeg Socijalnog Plana, sukladno ciljevima koji su postavljeni na europskoj i nacionalnoj razini“, zaključila je pročelnica Galić.

Pozivu na Konferenciju odazvala se i Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“.

Stručna tematska rasprava iz područja suzbijanja zlouporabe droga stars

U organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Osijeku je 14. i 15. listopada održava Stručna tematska rasprava iz područja suzbijanja zlouporabe droga. Skup je otvoren prikazom aktualnih trendova zlouporabe droga koje je prezentirao pomoćnik ravnatelja HZJZ-a za suzbijanje zlouporabe droga g. Željko Petković.


Sadržajni koncept edukacije obuhvatio je četiri plenarna predavanja koja su bila uvod u tematske panele. U okviru prvog panela uvodno je predavanje održala Snježana Oset, sutkinja Visokog prekršajnog suda, a panelisti su dali osvrt na prekršaje vezane uz zlouporabu droga i probleme uočene u praksi u primjeni Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Drugi je panel održao sudac Vrhovnog suda g. Dražen Tripalo, a sudionici su razgovarali o kaznenom djelu zlouporabe droga u novoj sudskoj praksi. Prvi je dan edukacije zaključen izlaganjem dr. Romana Latinovića _ "Tvari zabranjene u sportu i aktivnosti Službe za antidoping HZJZ-a".


Drugog dana edukacije održane su dvije panel rasprave - "Pojava novih psihoaktivnih tvari" (uvodna predavanja održale su Sanja Mikulić i Smilja Bagarić iz Službe za suzbijanje zlouporabe droga u HZJZ) te panel "Mediji i droga" za koje je predavanje održala predsjednica Humanitarne organizacije "Zajednica Susret", Miroslava Rožanković. Panel rasprava održana je uz sudjelovanje novinara, glasnogovornika te predstavnika Vijeća za elektroničke medije, policije, sudstva, državnog odvjetništva, zdravstva.

Iz medija:

Glas Slavonije; Trendovi u suzbijanju zlouporabe droga

Pokreni se, za život bori se stars

U sklopu projekta "Pokreni se, za život bori se" u terapijskom centru Cista Velika provode se poludnevne radionice "Osobno osnaživanje i kreativni rad u krugu". Prilikom jedne od radionica napravljen je plakat s porukama, odnosno pisma koja su korisnici pisali sami sebi kao djetetu tj. mladiću. 

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.
Prihvaćam!