Vijesti

Vijesti

Čestitka

 

U ovo božićno vrijeme vratimo vjeru i nadu u svjetlo koje nas vodi u bolju budućnost.

Postanimo svjesni vrijednosti drugoga kako bismo mir i ljubav prenosili svima oko nas.

Od srca Vam želimo blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu!

Provedete  ih u miru, s obiteljima i dragim ljudima!

 

Zajednica Susret proslavila 25 godina

 

Zajednica Susret, prva terapijska zajednica na prostoru jugoistočne Europe proslavila je u petak u Vili Dalmacija u Splitu 25.-tu obljetnicu  rada i postojanja. Obilježavanje jubileja odvija se tijekom cijela godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a svečanost u Splitu svojim je humanitarnim nastupom  uveličala glazbena diva Zorica Kondža.

Okupljene bivše i sadašnje korisnike, njihove obitelji, djelatnike, te brojne okupljene prijatelje i podupiratelje, pozdravila je ravnateljica Doma za ovisnike Suzana Horvat Kutle čestitavši na dosadašnjem uspješnom radu. „Nema ništa veće od ljudskog života, a Zajednica Susret spasila je na tisuće života korisnika i članova njihovih obitelji stoga mi je izuzetno zadovoljstvo što sam se i ja priključila toj velikoj obitelji“.

Iskrene čestitke uputila je i osnivačica i utemeljiteljica Zajednice Susret Bernardica Juretić Rožman prisjetivši se početaka svog rada i svih onih koji su joj na tom putu kroz 25 godina pomagali. „Split je prije 25 godina bio grad slučaj, a mi smo se usudili iskoračiti u borbu s ovisnošću i uspjeli smo. Dokaz tomu ste svi vi danas ovdje među kojima ima i djece i unučadi Zajednice Susret što mi je posebno drago“. Svima koji su uspjeli zahvaljujući programu „Projekt Čovjek“ na kojemu se temelji rad zajednice je poručila: „ Ako se i  izvan komune bude držali pravila koja ste prihvaćali u zajednici, ne bojte se, uspjet ćete u životu!“

U povodu četvrt stoljeća rada izdana je i monografija „25 godina Zajednice Susret“ autorice Miroslave Rožanković, a sav prihod od prodaje namijenjen je poboljšanju kvalitete života i rada  u terapijskim centrima Zajednice Susret.

 

25 godina Zajednice Susret

Poštovani,

veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na svečanu proslavu 25.-te obljetnice Zajednice Suset koja će se održati 15.12.2017. u Vili Dalmacija u Splitu s početkom u 12,00 sati.

U blagdanskom ozračju i druženju s prijateljima, simpatizerima i podupirateljima obilježite ćemo četvrt stoljeća rada i postojanja Zajednice Susret, a proslava ovog značajnog jubileja odvija se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. 

Nadamo se da ćete se odazvati pozviu i uveličati našu svečanost.

S radošću Vas očekujemo!

Zajednica Susret

Obavijest prijateljima i simpatizerima Zajednice Susret stars

Obavijest prijateljima i simpatizerima Zajednice Susret

Monografiju „25 godina Zajednice Susret“ možete kupiti u savjetovalištima Zajednice Susret u Zagrebu, II Cvjetno naselje 17 a (telefon 01 6040 198) i u Splitu, Stari Pazar 2 (021 361 200).

Ako naručujete poštom zatražite narudžbenicu na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili savjetovališOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Za narudžbe poštom plaća se poštarina u iznosu od 24,10 kn za tvrdi i 20,70 kn za meki uvez.

Cijena tvrdog uveza je 200,00 kuna te mekog uveza 150,0 kuna.

Prodaja monografije je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva idu u korist podizanja kvalitete rada života i rada udruge i terapijskih centara Zajednice Susret.    

Zahvaljujemo svima koji će nas podržati kupnjom ove knjige

Projekt "Triple R" za rehabilitaciju i oporavak korisnika droga

 Projekt  "Triple R" za rehabilitaciju i oporavak korisnika droga

 Zajednica Susret sudjelovala je na dvodnevnoj međunarodnoj konferencija pod nazivom "Triple R" (Rehabilitation for Recovery and Reinsertion) koje se održavala u 15. i 16. studenog u zagrebačkom Hotelu Antunović.. Riječ je o dvogodišnjem europskom projektu baziranom na razmjeni dobrih praksi između država članica EU u području oporavka. Proveden je u Belgiji, Italiji, Španjolskoj i Švedskoj u 2016.godini.  U drugoj fazi u projekt su uključena i tri hrvatska partnera: Udruga Stijena, Udruga San Patrignano Split  i Udruga Institut Pula.

"Pojedinci trebaju biti u središtu terapijskog programa. Lijekovi ne smiju biti kraj, nego put koji vodi ka oporavku. Obrazovanje ima ključnu ulogu u oporavku i društvenoj reintegraciji. Alternativno izricanje kazne zatvora treba dalje unaprjeđivati ​​i provoditi, " jedan je od bitnih zaključaka s ovog skupa koji je okupio relevantne stručnjake iz područja ovisnosti.

Zajednica Susret sudjelovala je  u fokus grupama i svojim 25-godišnjim iskustvom doprinijela je iznalaženju dobrih smjernica za daljnji rad.

 

Zajednica Susret u Mjesecu borbe protiv ovisnosti

 

Mjesec borbe protiv ovisnosti Zajednica Susret započela je promocijom monografije „25 godina Zajednice Susret“.  Monografija je promovirana na Interliberu, a tijekom studenog i prosinca promovirat će se u kaznionici u Glini te zagrebačkim knjižnicama.

Velikogorički dječji vrtići, te dvije osnovne škole u Zagrebu i Splitu tijekom obilježavanja međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti prikupljat će  donaciju za korisnike terapijskih centara Zajednice Susret. Donacija će biti simbolični dar svakog djeteta u vidu higijenskih potrepština  nekom od naših korisnika.

TC Cista i Ivanovac posebno su aktivni u mjesecu borbe protiv ovisnosti. U Terapijskom centru Ivanovac održat će se sportske i kreativne radionice u izvođenju vanjskih suradnika Zajednice Susret, te predavanje dr.  Luke Maršića iz zagrebačke bolnice Sestara milosrdnica s kojom uspješno surađujemo dugi niz godina.

TC Cista Velika i Savjetovalište zajednice Susret u Splitu organiziraju promotivne štandove svake nedjelje ispred crkve Gospe od zdravlja u Splitu kao i u trgovačkom centru Joker.

U klubu mladih „Kocka“  predstavit ćemo „bubnjanje u krugu“ kao dio terapijskih aktivnosti koje provodimo, a u našem splitskom savjetovalištu svake druge srijede organiziramo radionice izrade božićnih ukrasa u koje ćemo uključiti djecu naših korisnika.

Psihologinja iz Terapijskog zajednice „Izvor“ s Plehana i voditeljica njihovog savjetovališta u Sarajevu,  boravit će u našoj komuni u Cisti Velikoj radi dodatne edukacije kroz  program „Projekt Čovjek“ koji ZS  uspješno provodi četvrt stoljeća.  Priznanje je to Zajednici Susret kao oglednom primjeru dobre prakse  i referentnoj adresi u području ovisnosti.

Upravo u mjesecu borbe protiv ovisnosti  pokrećemo seriju humanitarnih koncerata  pod motom „Živote dobar ti dan“ . Pjevat će „mladi za mlade“, Dino Petrić i Matea Božić Angie, finalisti  televizijskog  showa HTV-a  „The Voice“. Koncerti će se održati u Zadru, Velikoj Gorici, Šibeniku i svim većim hrvatskim gradovima, a  dio su cjelokupne akcije obilježavanja jubilarnih četvrt stoljeća rada Zajednice Susret koja se odvija pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Koncerti su namijenjeni srednjoškolskoj populaciji, ulaznica je simboličnih 20,00 kuna, a prikupljeni novac namijenjen je podizanju kvalitete života i rada naših korisnika.  

Završna svečanost posvećena 25.-toj obljetnici Zajednice Susret održat će se 15. prosinca ove godine u Splitu u nazočnosti brojnih podupiratelja, suradnika, korisnika, djelatnika i prijatelja Zajednice Susret

 

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.