Vijesti

Vijesti

Čestitka

 

U ovo božićno vrijeme vratimo vjeru i nadu u svjetlo koje nas vodi u bolju budućnost.

Postanimo svjesni vrijednosti drugoga kako bismo mir i ljubav prenosili svima oko nas.

Od srca Vam želimo blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu!

Provedete  ih u miru, s obiteljima i dragim ljudima!

 

Zajednica Susret proslavila 25 godina

 

Zajednica Susret, prva terapijska zajednica na prostoru jugoistočne Europe proslavila je u petak u Vili Dalmacija u Splitu 25.-tu obljetnicu  rada i postojanja. Obilježavanje jubileja odvija se tijekom cijela godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a svečanost u Splitu svojim je humanitarnim nastupom  uveličala glazbena diva Zorica Kondža.

Okupljene bivše i sadašnje korisnike, njihove obitelji, djelatnike, te brojne okupljene prijatelje i podupiratelje, pozdravila je ravnateljica Doma za ovisnike Suzana Horvat Kutle čestitavši na dosadašnjem uspješnom radu. „Nema ništa veće od ljudskog života, a Zajednica Susret spasila je na tisuće života korisnika i članova njihovih obitelji stoga mi je izuzetno zadovoljstvo što sam se i ja priključila toj velikoj obitelji“.

Iskrene čestitke uputila je i osnivačica i utemeljiteljica Zajednice Susret Bernardica Juretić Rožman prisjetivši se početaka svog rada i svih onih koji su joj na tom putu kroz 25 godina pomagali. „Split je prije 25 godina bio grad slučaj, a mi smo se usudili iskoračiti u borbu s ovisnošću i uspjeli smo. Dokaz tomu ste svi vi danas ovdje među kojima ima i djece i unučadi Zajednice Susret što mi je posebno drago“. Svima koji su uspjeli zahvaljujući programu „Projekt Čovjek“ na kojemu se temelji rad zajednice je poručila: „ Ako se i  izvan komune bude držali pravila koja ste prihvaćali u zajednici, ne bojte se, uspjet ćete u životu!“

U povodu četvrt stoljeća rada izdana je i monografija „25 godina Zajednice Susret“ autorice Miroslave Rožanković, a sav prihod od prodaje namijenjen je poboljšanju kvalitete života i rada  u terapijskim centrima Zajednice Susret.

 

25 godina Zajednice Susret

Poštovani,

veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na svečanu proslavu 25.-te obljetnice Zajednice Suset koja će se održati 15.12.2017. u Vili Dalmacija u Splitu s početkom u 12,00 sati.

U blagdanskom ozračju i druženju s prijateljima, simpatizerima i podupirateljima obilježite ćemo četvrt stoljeća rada i postojanja Zajednice Susret, a proslava ovog značajnog jubileja odvija se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. 

Nadamo se da ćete se odazvati pozviu i uveličati našu svečanost.

S radošću Vas očekujemo!

Zajednica Susret

Obavijest prijateljima i simpatizerima Zajednice Susret stars

Obavijest prijateljima i simpatizerima Zajednice Susret

Monografiju „25 godina Zajednice Susret“ možete kupiti u savjetovalištima Zajednice Susret u Zagrebu, II Cvjetno naselje 17 a (telefon 01 6040 198) i u Splitu, Stari Pazar 2 (021 361 200).

Ako naručujete poštom zatražite narudžbenicu na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili savjetovališOva e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Za narudžbe poštom plaća se poštarina u iznosu od 24,10 kn za tvrdi i 20,70 kn za meki uvez.

Cijena tvrdog uveza je 200,00 kuna te mekog uveza 150,0 kuna.

Prodaja monografije je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva idu u korist podizanja kvalitete rada života i rada udruge i terapijskih centara Zajednice Susret.    

Zahvaljujemo svima koji će nas podržati kupnjom ove knjige

Projekt "Triple R" za rehabilitaciju i oporavak korisnika droga

 Projekt  "Triple R" za rehabilitaciju i oporavak korisnika droga

 Zajednica Susret sudjelovala je na dvodnevnoj međunarodnoj konferencija pod nazivom "Triple R" (Rehabilitation for Recovery and Reinsertion) koje se održavala u 15. i 16. studenog u zagrebačkom Hotelu Antunović.. Riječ je o dvogodišnjem europskom projektu baziranom na razmjeni dobrih praksi između država članica EU u području oporavka. Proveden je u Belgiji, Italiji, Španjolskoj i Švedskoj u 2016.godini.  U drugoj fazi u projekt su uključena i tri hrvatska partnera: Udruga Stijena, Udruga San Patrignano Split  i Udruga Institut Pula.

"Pojedinci trebaju biti u središtu terapijskog programa. Lijekovi ne smiju biti kraj, nego put koji vodi ka oporavku. Obrazovanje ima ključnu ulogu u oporavku i društvenoj reintegraciji. Alternativno izricanje kazne zatvora treba dalje unaprjeđivati ​​i provoditi, " jedan je od bitnih zaključaka s ovog skupa koji je okupio relevantne stručnjake iz područja ovisnosti.

Zajednica Susret sudjelovala je  u fokus grupama i svojim 25-godišnjim iskustvom doprinijela je iznalaženju dobrih smjernica za daljnji rad.

 

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.