SVAKI ZID JE VAŽAN - GRADIMO ZAJEDNO

Projekt: SVAKI ZID JE VAŽAN - GRADIMO ZAJEDNO

Trajanje projekta: 01.04.2017. do 30.10.2017.

Kratko opis projekta: Suhozid je građevina od prirodnog kamena napravljena bez korištenja vezivnog materijala. Vještina građenja suhozida tradicijsko je naslijeđe mediteranskog prostora te možemo reći da su suhozidi osnovni element kulturnog krajolika hrvatskog primorja. Dalmatinski suhozidi su jedinstveni spomenik ruralne arhitekture – kako  pišu prof. Joško Božanić i povjesničar umjetnosti Josip Belamarić. Naša povijest je potpuno neodvojiva od kamena i krša i mi smo zaduženi za revitalizaciju tradicijskih vještina. Kod gradnje suhozida nije samo riječ o stvaranju fizičkog i prostornog reda već je to i socijalno inkluzivan posao u kojem sudjeluju svi. Kroz ovu akciju ne želimo samo obnoviti suhozide koji su masovno porušeni i uništeni, nego želimo ukazati na uništavanje djela dalmatinske baštine, također želimo još više unaprijediti dobru suradnju ovisnika u tretmanu s lokalnim stanovništvom što uvelike doprinosi rušenju međusobnih predrasuda, i na kraju želimo dati svoj doprinos u očuvanju ekološkog okruženja. Naime suhozidi pružaju vrijedna utočišta za razne biljke i životinje kao što su gušteri, žabe, pčele, razni i rijetki kukci bez kojih ne možemo zamisliti buduću sliku prirode i okoliša

Partneri: Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET 

Sufinancira: ČISTOĆA d.o.o. Split

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Ožujak 2018 16:00
(0 glasova)

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.