Preventivni program MOST

Trajenje projekta: 01.05.2017.-31.12.2017.

Kratki sažetak projekta: 

Projekt je usmjeren selektivnoj i indiciranoj prevenciji rizičnog ponašanja djece i  mladih u dobi od 14-21 godina, kao i onima s već razvijenim poremećajima u ponašanju, uključivši sve vrste ovisnosti i mlade u sukobu sa zakonom – kojima su izrečene posebne obveze definirane Zakonom o sudovima za mladež iz čl.10 točka 10. i 11. kao i temeljem Zakona o prekršajima.

Ciljevi projekta su suzbijanje i sprječavanje pojave svih vrsta  ovisnosti među djecom i mladima te rizičnog ponašanja djece i mladih vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti, s osobitim naglaskom na realizaciju posebnih obveza tj. mlade u sukobu sa zakonom.

Konkretne aktivnosti bit će usmjerene na razvoj zdravih stilova života, te će se ponudom pozitivnih sadržaja umanjivati učinak rizičnih čimbenika i to kroz: trening socijalnih, životnih i komunikacijskih vještina, kreativne radionice za razvoj pozitivnih potencijala te individualni i grupni psihosocijalni tretman u savjetovalištu. 

Partneri na projektu: 

  • Dom zdravlja Zagreb-zapad (Centar za mentalno zdravlje u zajednici); Ulica baruna Filipovića 11, Zagreb
  • Centar za krizne situacije, Kneza Višeslava 11, Zagreb

Projekt  sufinancira: Grad Zagreb

 

Poslijednja izmjena dana Srijeda, 28 Ožujak 2018 16:00
(0 glasova)

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.