Projekti u tijeku

Projekti u tijeku

25 godina povijesti Zajednice Susret

Projekt: 25 godina povijesti Zajednice Susret

Trajanje projekta: 01.01.2017. do 31.12.2017.

Kratki sadržaj: Projekt provodimo u povodu obilježavanja jubilarne 25. godišnjice rada i razvoja Zajednice Susret. Kroz četvrt stoljeća rada želimo prikazati povijest Zajednice kroz koju je prošlu više od deset tisuća korisnika i njihovih obitelji. O doprinosu Zajednice Susret korisnicima, njihovim obiteljima i društvu u cjelini  želimo ostaviti dokumentirani trag u obliku Monografije. Provedbom projekta želimo skrenuti pozornost javnosti na probleme ovisnosti koji su  danas, s obzirom na pojavu novih ovisnosti (kocka, internet i sl.)  i sintetičkih droga, daleko razorniji za pojedinca i obitelj nego prije 25 godina.  Svjesni da se o tom problemu samo prigodno govori, želimo upozoriti da se stručnim radom poput našega može preventivno djelovati kako bi se na vrijeme spriječila bolest ovisnosti. Također želimo pozitivnim pričama iz života naših korisnika i njihovih obitelji pokazati kako je moguće izaći iz pakla droge i vratiti se obitelji i društvu kao koristan član, a ne teret.
Kroz reklamne materijale i događaje organizirane u povodu 25.-te obljetnice, te intenzivnu psisutnostu medijima, skrenut ćemo pažnju stručne i šire javnosti na naš rad i navedene probleme.

Financira: Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Splitsko-dalmatinska županija 

 

SVAKI ZID JE VAŽAN - GRADIMO ZAJEDNO

Projekt: SVAKI ZID JE VAŽAN - GRADIMO ZAJEDNO

Trajanje projekta: 01.04.2017. do 30.10.2017.

Kratko opis projekta: Suhozid je građevina od prirodnog kamena napravljena bez korištenja vezivnog materijala. Vještina građenja suhozida tradicijsko je naslijeđe mediteranskog prostora te možemo reći da su suhozidi osnovni element kulturnog krajolika hrvatskog primorja. Dalmatinski suhozidi su jedinstveni spomenik ruralne arhitekture – kako  pišu prof. Joško Božanić i povjesničar umjetnosti Josip Belamarić. Naša povijest je potpuno neodvojiva od kamena i krša i mi smo zaduženi za revitalizaciju tradicijskih vještina. Kod gradnje suhozida nije samo riječ o stvaranju fizičkog i prostornog reda već je to i socijalno inkluzivan posao u kojem sudjeluju svi. Kroz ovu akciju ne želimo samo obnoviti suhozide koji su masovno porušeni i uništeni, nego želimo ukazati na uništavanje djela dalmatinske baštine, također želimo još više unaprijediti dobru suradnju ovisnika u tretmanu s lokalnim stanovništvom što uvelike doprinosi rušenju međusobnih predrasuda, i na kraju želimo dati svoj doprinos u očuvanju ekološkog okruženja. Naime suhozidi pružaju vrijedna utočišta za razne biljke i životinje kao što su gušteri, žabe, pčele, razni i rijetki kukci bez kojih ne možemo zamisliti buduću sliku prirode i okoliša

Partneri: Dom za odrasle osobe ovisnike o alkoholu, drogama ili drugim opojnim sredstvima ZAJEDNICA SUSRET , partner na projektu

Sufinancira: ČISTOĆA d.o.o. Split

Preventivni program MOST

Trajenje projekta: 01.05.2017.-31.12.2017.

Kratki sažetak projekta: 

Projekt je usmjeren selektivnoj i indiciranoj prevenciji rizičnog ponašanja djece i  mladih u dobi od 14-21 godina, kao i onima s već razvijenim poremećajima u ponašanju, uključivši sve vrste ovisnosti i mlade u sukobu sa zakonom – kojima su izrečene posebne obveze definirane Zakonom o sudovima za mladež iz čl.10 točka 10. i 11. kao i temeljem Zakona o prekršajima.

Ciljevi projekta su suzbijanje i sprječavanje pojave svih vrsta  ovisnosti među djecom i mladima te rizičnog ponašanja djece i mladih vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti, s osobitim naglaskom na realizaciju posebnih obveza tj. mlade u sukobu sa zakonom.

Konkretne aktivnosti bit će usmjerene na razvoj zdravih stilova života, te će se ponudom pozitivnih sadržaja umanjivati učinak rizičnih čimbenika i to kroz: trening socijalnih, životnih i komunikacijskih vještina, kreativne radionice za razvoj pozitivnih potencijala te individualni i grupni psihosocijalni tretman u savjetovalištu. 

 

 

Partneri na projektu: 

  • Dom zdravlja Zagreb-zapad (Centar za mentalno zdravlje u zajednici); Ulica baruna Filipovića 11, Zagreb
  • Centar za krizne situacije, Kneza Višeslava 11, Zagreb

Projekt  sufinancira: Grad Zagreb

 

Projekt: "Novi početak"

Projekt: Novi početak

Trajanje projekta: Projekt Novi početak financira se od 2012. te se nastavlja financirati iz godine u godinu što je potvrda da je prepoznat kao kvalitetan i koristan. Zadnja financijska potpora potpisana je na period od: 01.09.2017. od 01.09.2018.

Projekt "Lutke na koncu"

Projekt „Lutke na koncuˮ od 2014. sufinacira Zagrebačka županija a  usmjeren je na prevenciju i suzbijanje bolesti ovisnosti kroz pružanje pomoći i podrške povremenim konzumentima sredstava ovisnosti i ovisnicima te članovima njihove obitelji.
 
Projektom se pruža pomoć korisnicima u prevladavanju specifičnih problema s kojima se suočavaju oni u čijem životu se pojavi ovisnost ili rizik od razvoja ovisnosti kao osobni problem ili kao problem njemu bliskih osoba.
 

Projekt: "Pokreni se, za život bori se"

Projekt "Pokreni se, za život bori se" financira se od 2016. godine. Zadnja financijska potpora potpisana je na period od: 01.09.2017. od 01.09.2018.

Kratki sažetak projekta: Obogaćivanje psihosocijalnog tretmana ovisnika, buđenje želje za životom uvođenjem novih aktivnosti za ovisnike na smještaju, pružanje novih životnih vještina i načina nošenja s problemima.

Institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ sklopili su dana 01. siječnja 2016. godine Ugovor o financiranju institucionalne podrške na period od 01.01.2016. do 31.12.2016. s mogućnošću produljenja i potpisivanja ugovora o višegodišnjem financiranju a do 31.12.2018. godine.

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.