Projekti u tijeku

Projekti u tijeku

Projekt "Treća kuća"

Kratki sažetak projekta: Osiguravanje postpenalnog prihvata bivših zatvorenika te smještaj u Terapijsku zajednicu, a sve u cilju osnaživanja, kako bi se po izlasku smanjio rizik od socijalne isključenosti te razvili kvalitetniji odnosi sa obitelji.Treća kuća provodi se dvije godine za redom i usmjerena je na najkritičnije razdoblje zatvorske populacije – izlazak iz kaznenog tijela po izdržavanju kazne zatvora i ponovno uključivanje u društvo. Važnost postpenalnog prihvata i stvarna pomoć u prvim trenucima po izlasku iz zatvora/kaznionice u direktnoj je vezi s recidivizmom. Treća kuća  je prepoznata kao projekt koji cilja upravo te potrebe: osiguranje smještaja i osnovnih životnih potreba, neposredan rad kroz individualno i grupno savjetovanje, učenje  socijalnih i životnih vještina, jačanje  samopouzdanja, povezivanje s obitelji, stvaranje zdravih životnih i radnih navika, nošenje sa stresom i učenje tehnika kvalitetnog rješavanja životnih problema. Uz to projekt je usmjeren i na aktivnosti poludnevnog boravka koji ciljanoj skupini omogućava  kvalitetno provođenje slobodnog vremena i svaku podršku koja će utjecati na umanjivanje socijalne isključenosti. 

Zadnja financijska potpora potpisana je na period od 01.11.2017. do 31.10.2018.

Partner: Dom za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET

Financijsku potporu dalo: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku

Projekt "Novi početak"

Projekt: Novi početak

Trajanje projekta: Projekt Novi početak financira se od 2012. te se nastavlja financirati iz godine u godinu što je potvrda da je prepoznat kao kvalitetan i koristan. Zadnja financijska potpora potpisana je na period od: 01.09.2017. od 01.09.2018.

Projekt "Pokreni se, za život bori se"

Projekt "Pokreni se, za život bori se" financira se od 2016. godine. Zadnja financijska potpora potpisana je na period od: 01.09.2017. od 01.09.2018.

Kratki sažetak projekta: Obogaćivanje psihosocijalnog tretmana ovisnika, buđenje želje za životom uvođenjem novih aktivnosti za ovisnike na smještaju, pružanje novih životnih vještina i načina nošenja s problemima.

Institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ sklopili su dana 01. siječnja 2016. godine Ugovor o financiranju institucionalne podrške na period od 01.01.2016. do 31.12.2016. s mogućnošću produljenja i potpisivanja ugovora o višegodišnjem financiranju a do 31.12.2018. godine.

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.