Institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva
Logotip HR (JPG) za označavanje financijski podržanih projekata

Institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ sklopili su dana 01. siječnja 2016. godine Ugovor o financiranju institucionalne podrške na period od 01.01.2016. do 31.12.2016.  a nastavlja se do kraja 2018. godine.
 
Zahvaljujući institucionalnoj podršci Zaklade u periodu od 01.01.2012. do 31.12.2014. stabilizirali smo rad udruge pa su nam tako osigurana sredstva koja nam pomažu u stvaranju preduvjeta za svakodnevni rad.
Također nam je omogućena prisutnost u događajima vezanim uz slične sektore što je otvorilo mogućnost međusektorske suradnje kao i suradnju s drugim udrugama civilnog društva čime smo doprinjeli jačanju civilnog sektora i osnaživanju zajednice. Uspostava međupartnerskih odnosa u koje smo uključeni zamašnjak je novih ideja, projekata i suradnje kojom pomažemo državnim i javnim institucijama u rješavanju problema kojima se bavimo. Udruga je kadrovski ojačala i osmislila druge projekte od kojih su neki usvojeni i uspješno se provode a neki su još u fazi ocjenjivanja te tako nastavila uspješno djelovati i dalje.
Uveden je sustav SOKNO, kojim su određene procedure funkcioniranja udruge te je udruga tako osnažena.
Podrška nam je osigurala da postignemo relevantne rezultate kroz rad u udruzi, povećanje vidljivosti djelovanja udruge, promovirali smo volonterstvo, podizali svijest i razinu vidljivosti ovisnika kao posebno ranjive skupine u sredini u kojoj žive. 
I dalje pokušavamo javnost senzibilizirati za probleme ovisničke populacije. To uspijevamo međuresornom suradnjom, sudjelovanjem na edukacijama u kojima se također razmjenjuju iskustva i širi socijalna mreža, a objavljivanjem priča u medijima i uspješnom suradnjom s njima nastojimo poslati poruku kako je moguće izaći iz pakla ovisnosti i krenuti u normalan život sa što manje posljedica.
 
Pratimo zakonodavni okvir kako u Hrvatskoj tako i u svijetu s ciljem prilagodbe novim okolnostima i trendovima. Surađujemo s kreatorima javnih politika kroz državne institucije kako bismo na vrijeme ukazali na problem i ponudili moguće rješenje.
 
Od 2016. godine institucionalnom podrškom Zaklada je osigurala da nazastupljenije aktivnosti udruga provodi nesmetano dalje,  radi na usavršavanju vođenja baze podataka o korisnicima usluga Zajednice Susret, uspostavi sustav kontrole i evidencija, radi na provedbi koncepta strateškog planiranja u praksu rada Udruge. Strateško planiranje treba biti utemeljeno na kontinuiranom utvrđivanju potreba korisnika i u skladu s time razvijati fleksibilan okvir rada tj. prilagođavati se promijenjenim okolnostima u okruženju.
Potporom nam je omogućeno da ojačamo financijsku održivost Udruge utemeljenu na raznovrsnim izvorima prihoda stoga je potrebno osmisliti nove projekte, aplicirati ih na natječaje raznovrsnih donatora te osigurati kontinuitet zainteresiranih za financijske i druge potpore.
Potporom omogućujemo i  kontinuiranu superviziju i ocjenu uspješnosti vlastitog rada a vrednovanjem i evaluacijom vlastitih programa otvoriti ćemo mogućnost servisa i drugim udrugama u kvantitativnoj realizaciji njihovih programa.
Kroz redovno sagledavanje uspješnosti, praćenje napretka i ugrađivanje naučenog u svakodnevni rad omogućuje nam  razvijanje Centra izvrsnosti i omogućava nam da rezultate prezentiramo donatorima te tako osiguramo održivost.
Poslijednja izmjena dana Petak, 12 Travanj 2019 14:18
(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.