Projekt „Lutke na koncuˮ

Projekt „Lutke na koncuˮ provodi se od 2014. godine uz potporu Zagrebačke županije a usmjeren je na prevenciju i suzbijanje bolesti ovisnosti kroz pružanje pomoći i podrške ciljanoj skupini, pružanje pomoći u rješavanju specifičnih problema s kojima se suočava ova korisnička skupina, omogućavanje stjecanja znanja i vještina za svakodnevno društveno prihvatljivo funkcioniranje u zajednici uz konstruktivno provođenje slobodnog vremena te informiranje i senzibiliziranje šire javnosti o problemima ovisnosti.

Opći cilj provedbe projekta je prevencija i suzbijanje bolesti ovisnosti, dok su specifični ciljevi projekta informirati i senzibilizirati širu javnost za problem ovisnosti, pružiti informacije o mogućnostima prevencije i tretmana ovisnosti, pružiti pomoć i podršku povremenim konzumentima sredstava ovisnosti, ovisnicima te članovima njihove obitelji, omogućiti povremenim konzumentima i ovisnicima stjecanje znanja i vještina za samostalan život, kao i povezati različite dionike u zajednici s ciljem pružanja sveobuhvatne pomoći korisnicima.

Skupina na koju se cilja ovim projektom jesu povremeni konzumenti sredstava ovisnosti, ovisnici, članovi njihovih obitelji te šira javnost;
• ovisnici o drogi, alkoholu, igrama na sreću te ovisnici o računalu i internetu
• povremeni konzumenti sredstava ovisnosti
• članovi obitelji povremenih konzumenata sredstava ovisnosti i
• članovi obitelji ovisnika.

Neizravni korisnici;
• stručne osobe koje profesionalno rade s našim korisnicima vezano uz problematiku ovisnosti ili uz neka druga životna pitanja vezana uz prava i interese naših korisnika i
• svi građani koji se jave u Udrugu, posjete našu mrežnu i/ili Facebook stranicu, sudjeluju na predavanjima, tribinama i drugim događajima u organizaciji Udruge, kao i šira javnost koja prepozna naše objave u medijima.

Značaj i kvalitetu projekta „Lutke na koncu“ prepoznao je i Grad Zagreb koji projekt financijski potpomaže od 2017. godine.

Područje provedbe: Grad Zagreb i Zagrebačka županija.

 

Trajanje: 01.01.2020. do 31.12.2020.

 

Zadnju financijsku potporu dao: Grad Zagreb i Zagrebačka županija

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 21 Listopad 2021 10:53
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.