Postavljen plastenik u Cisti Velikoj

U sklopu europskog projekta Upoznaj me, nauči me, zaposli me! (kodni broj: UP.02.1.1.06.0005) planirana je edukacija korisnika Terapijskog centra Cista Velika o uzgoju bilja u zaštićenom prostoru, a za čije je potrebe postavljen plastenik na području vanjskih prostora. Plastenik ostaje kao trajno dobro korisnicima Centra i nakon završetka projekta. Prilika je to da korisnici nauče te, i nakon provedbe projekta, nastave uzgajati razno povrće i ubirati plodove svog rada. Rad u stakleniku će, osim bogatijeg jelovnika, te ekonomskog doprinosa, doprinijeti i njihovoj radnoj terapiji koja je i neizostavna tijekom programa u terapijskoj zajednici.

Plastenik je poseban tip višegodišnjeg ili trajno zaštićenog prostora koji je svojim oblikom, veličinom i opremom u potpunosti prilagođen uzgoju povrtlarskih i cvjećarskih kultura. U njemu je moguće stvoriti i kvalitetno kontrolirati klimatske, hranidbene i ostale uvjete potrebne za rast i razvoj kulture. Plastenici omogućuju uzgoj te berbu kvalitetnog povrća i cvijeća tijekom cijele godine, osiguravaju nekoliko puta veći prinos u odnosu na proizvodnju na otvorenom te predstavljaju najintenzivniji oblik proizvodnje.

 

Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 29 Srpanj 2019 11:56
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.