Održane radionice izrade životopisa i molbi za posao u terapijskim centrima

U sklopu projekta Upoznaj me, nauči me, zaposli me! (kodni broj: UP.02.1.1.06.0005), financiranog iz Europskog  socijalnog fonda (Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.), održane su radionice izrade životopisa i molbi za posao u Terapijskom centru Ivanovac i Terapijskom centru Cista Velika.

Radionice su trajale po dva dana, u  TC Ivanovac održane su dvije grupe, prva grupa  7. i 8. 01.2019. te  druga grupa 9. i 10. 01.2019. godine. U TC Cista Velika održana je  jedna grupa 14. i 15. 01. 2019.Ukupno je sudjelovalo 28 korisnika (10 TC Cista Velika i 18 iz TC Ivanovac).

Kako bi liječeni ovisnici o drogama i beskućnici stekli dodatne kvalifikacije za tržište rada potrebne su dodatne edukacije koje će se temeljiti na razvoju mekih vještina  koje odgovaraju njihovim potrebama, ali i potrebama tržišta rada. Kroz radionice su učili kako napisati molbu za posao s vlastitim podacima i jasnim zadatkom pisanja fiktivne molbe za ciljanog poslodavca i „posao iz snova“. Nekima je to prvi trening ove vrste te su se i sami izjasnili da se s tim dosad nisu sreli te su u individualnom razgovoru s voditeljem radionice  prolazili svojevrsni  probni  intervju za posao. Simulirane razgovore  i podijeljene uloge snimali su kamerom kako bi ih naknadno pregledali i sami uočili koje su eventualne propuste i popravke zamijetili tijekom treninga. Naknadno će biti obrađene i evaluacije, a stručne suradnice Radnog centra u Zagrebu i Splitu koje su održale radionice  s korisnicima u TC Ivanovac i TC Cista Velika , dobile su vrlo pozitivne povratne usmene informacije. Korisnici su navodili kako neki od njih nikad nisu bili na razgovoru za posao, niti su pisali životopis i molbe za posao te ovaj vid radionica smatraju praktičnim i vrlo korisnim.

Cilj ovakvih radionica je povećati razinu znanja, vještina i kompetencija korisnika (liječenih ovisnika i/ili beskućnika) kako bi im se olakšao pristup tržištu rada, smanjila socijalna isključenost te povećala zapošljivost.

Lenta1Lenta2

Poslijednja izmjena dana Petak, 06 Ožujak 2020 12:07
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.