Održana petodnevna edukacija iz EU projekta „Mentalnim zdravljem do tržišta rada“
Mentalnim zdravljem do tržišta rada zajednica-susret.hr

Održana petodnevna edukacija iz EU projekta „Mentalnim zdravljem do tržišta rada“

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ je u Savjetovalištu u Zagrebu od 11. do 15. prosinca 2018. godine održala edukaciju za stručnjake pod nazivom „Mentalnim zdravljem do tržišta rada“.

Edukacija je provedena  u sklopu projekta „Upoznaj me, nauči me, zaposli me!“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a  u okviru natječaja Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina.  Projekt  u iznosu od 1.499.276,68 kuna u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se dvije godine, od 1. rujna 2018. godine do 01. rujna 2020. godine.  Usmjeren je na povećanja razine znanja, vještina i kompetencija za 30 nezaposlenih liječenih ovisnika i beskućnika kako bi im se olakšao pristup tržištu rada, smanjila socijalna isključenost i povećala zapošljivost,  kao i  na 20 stručnjaka koji rade s ciljanom skupinom.

Cilj edukacije u sklopu projekta je ojačati kapacitete stručnog osoblja za pružanje kvalitetne sustavne podrške ciljanoj korisničkoj skupini (ovisnicima i beskućnicima)  prilikom uključivanja na tržište rada. Na edukaciji je sudjelovalo 15 stručnjaka iz centara za socijalnu skrb, Doma za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET, Hrvatske mreže za beskućnike te Crvenog križa. Uz njih, na edukaciji su bili i zaposlenici Humanitarne organizacije „Zajednica Susret“.

Edukacija se sastojala od predavanja dr. med. Ivana Ćelića, specijaliste psihijatra i njegovih suradnika,  sudjelovanja na simpoziju „Ovisnosti o novim psihoaktivnim tvarima“ te studijskog posjeta Klinici za psihijatriju Vrapče (Zavod za dualne poremećaje te Odjel ovisnosti) prilikom koje su sudionici edukacije imali priliku čuti iskustva samih pacijenata vezanih uz zaposlenje i sudjelovanje na tržištu rada. Tijekom edukacije naglasak je bio na multidisciplinarnom pristupu u procesu rada kao i na posebnostima pojedinih duševnih poremećaja koji se javljaju uz problem ovisnosti.

Sudjelovanje u edukaciji je bilo besplatno, a sudionicima su osigurani troškovi smještaja i prijevoza te ručak.

U planu je održavanje još dva seta edukacija za stručnjake i to na temu „Tehnike motivacije za promjenu i razvoj odgovornosti za postignuće i odnos“ (veljača 2019.) te „Jačanje kapaciteta asistenata za posttretmanski prihvat“ (lipanj 2019.).

 

Poslijednja izmjena dana Petak, 06 Ožujak 2020 12:07
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.