Institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Nacionalna zaklada za razvoj cilivnog društva odobrila je financijska sredstva Humanitarnoj organizaciji Zajednica Susret za institucionalnu podršku u programskom području Institucionalna podrška stabilizaiji i/ili razvoju udruge u periodu od 01.01.2012. do 31.12.2014.. godine. Podrška je ugovarana za svaku godinu zasebno.  

Cilj natječaja je podići razinu održivosti udruga koje doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj putem trogodišnje financijske i stručne podrške stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruge. Udruga može zatražiti institucionalnu podršku na razdoblje od najviše 3 (tri) godine.  U 2014. godini Humanitarna organizacija Zajednica Susret  koristila je institucionalnu podršku treću (zadnju) godinu za redom.

Zahvaljujući institucionalnoj podršci Zaklade stabilizirali smo rad udruge jer su nam time osigurana sredstva koja nam pomažu u stvaranju preduvjeta za svakodnevni rad (režijski troškovi, nabava uredskog materijala, sudjelovanje na  edukacijama neophodnim za  rad, sudjelovanje na tribinama i radionicama...). Također nam je omogućena prisutnost u događajima vezanim uz slične sektore što otvara mogućnost međusektorske suradnje  kao i suradnju s drugim udrugama civilnog društva čime doprinosimo jačanju civilnog sektora i osnaživanju zajednice. Uspostava međupartnerskih odnosa u koje smo uključeni zamašnjak je novih ideja, projekata i suradnje kojom pomažemo državnim i javnim institucijama u rješavanju problema kojima se bavimo. Poduprta dosadašnjom potporom Nacionalne zaklade, naša udruga je kadrovski ojačala i osmislila druge projekte od kojih su neki usvojeni, a neki su još u fazi ocjenjivanja te ćemo na taj način nastaviti rad i djelovanje na opću dobrobit. Uvođenjem SOKNA  provedene su i određene procedure u funkcioniranje udruge te je udruga i na taj način osnažena.

Udruga se u ovim teškim recesijskim vremenima pokušava izboriti i iznaći sredstva za redovito funkcioniranje. Bez institucionalne podrške Nacionalne zaklade će nam zasigurno biti teže funkcionirati. Iako Udruga ima višegodišnju razvojnu strategiju  moramo se iz godine u godinu prilagođavati okolnostima u kojima se nalazimo i iznalaziti najbolje načine za financijsku održivost.

Zahvaljujući dosadašnjoj institucionalnoj podršci koju smo realizirali od Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i drugih donatora te vlastitim sredstvima, uspjeli smo postići relevantne rezultate kroz rad u udruzi, povećanje vidljivosti djelovanja udruge, promovirati volonterstvo, podizati  svijesti i razinu vidljivosti ovisnika kao posebno ranjive skupine u sredini u kojoj žive. Pokušavamo javnost senzibilizirati za probleme ovisničke populacije. To uspijevamo međuresornom suradnjom, sudjelovanjem na edukacijama u kojima se također razmjenjuju iskustva i širi socijalna mreža, a objavljivanjem priča u medijima i uspješnom suradnjom s njima nastojimo poslati poruku kako je moguće izaći iz pakla ovisnosti i krenuti u normalan život sa što manje posljedica. Pratimo zakonodavni okvir kako u Hrvatskoj tako i u svijetu s ciljem prilagodbe novim okolnostima i trendovima.  Surađujemo s kreatorima javnih politika kroz državne institucije kako bismo na vrijeme ukazali na problem i ponudili moguće rješenje.  

(0 glasova)
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.