Arhiva projekata

Arhiva projekata

Projekt: "Pokreni se, za život bori se"

Trajanje projekta: 04.11.2015. do 03.11.2016.

Kratki sažetak projekta: Obogaćivanje psihosocijalnog tretmana ovisnika, buđenja želje za životom, za buđenjem osjećaja, općenito životne energije kod ovisnika na smještaju koji se zbog dotadašnjeg stila života pretvore u biljke koje hodaju.

Opći cilj projektnog prijedloga: Smanjenje pojavnosti bolesti ovisnosti unaprijeđenjem, poboljšanjem kvalitete i dodanom vrijednosti u provođenju psihosocijalne rehabilitacije ovisnika u terapijskoj zajednici.

Posebni cilj projektnog prijedloga: Podizanje kvalitete psihosocijalnog tretmana u našim terapijskim zajednicama putem dodane vrijednosti kojom će se motivirati što veći broj ovisnika na drag-free tretman. Dodana vrijednost sastoji se u provedbi ciklusa iskustveno kreativnih i psihoedukativnih radionica.

Aktivnosti će se provoditi u slijedećim županijama: Brodsko-posavska i Splitsko-dalmatinska županija.

Partner: Dom za ovisnike Zajednica Susret, Split

Finacijsku potporu dalo: Ministarstvo socijalne politike i mladih

Projekt: „OLDI“

Uslijed raznih kretanja (prema kojima su zamjenski programi bolji od zdravstvenih), broj starijih ovisnika je u stalnom porastu. Oni pripadaju socijalnoj grupi koja uslijed mnogih godina ovisnosti i mnogih ograničenja vezano za zdravlje, zapošljavanje, socijalne kontakte i kognitivne sposobnosti, pokazuje vrlo malo interesa za promjenu i aktivan životni stil.

Projekt: BENJAMIN

Projekt: BENJAMIN

Trajanje projekta: 01.10.2014 do 30.09.2015.

Kratki sažetak projekta: Projekt je usmjeren mladima, rizičnim skupinama, mladima koji nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja te koji nisu zaposleni, putem  radionica, pružanja savjetodavne i druge stručne pomoći.

Aktivnosti će se provoditi u slijedećim županijama: Grad Zagreb, Brodsko-posavska županija, Splitsko-dalmatinska županija

Partneri:

  1. Dom za ovisnike Zajednica Susret, Split
  2. Osnovna škola Okučani, Okučani
  3. Dom za odgoj djece i mladeži Zagreb, Zagreb

Finacijsku potporu dalo: Ministarstvo socijalne politike i mladih

Institucionalna podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Nacionalna zaklada za razvoj cilivnog društva odobrila je financijska sredstva Humanitarnoj organizaciji Zajednica Susret za institucionalnu podršku u programskom području Institucionalna podrška stabilizaiji i/ili razvoju udruge u periodu od 01.01.2012. do 31.12.2014.. godine. Podrška je ugovarana za svaku godinu zasebno.  

Projekt "Bubamara-boravak za djecu"

Program „Bubamara-boravak za djecu“ namijenjen je djeci čiji su roditelji ovisnici koji mogu biti uključeni u neki vid psihosocijalnog tretmana, savjetovališta ili terapijske zajednice ili su u stabilnom supstitucijskom tretmanu. Program obuhvaća rad s djecom kojoj je  potrebna pomoć u svakodnevnom životu, od organiziranja boravka u slobodno vrijeme do  organiziranih slobodnih i edukativnih aktivnosti te pomoći u učenju.

Projekt "A ja"

Projekt „A ja“  provodi Udruga roditelja „Zajednica Susret“ - Zagreb , nevladina i neprofitna udruga građana osnovana 2001. godine s ciljem rada na prevenciji i pomoći ovisnicima i njihovim obiteljima. Partner na projektu je Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“i Udruga „Zajedno idemo dalje“.

Projekt je namijenjen braći i sestrama  naših  korisnika. Ta skupina mladih nije obuhvaćena sustavno organiziranim stručnim tretmanom, a želimo im pomoći da  postanu snažniji u svakodnevnoj borbi koja se otvara spoznajom da u obitelji imaju ovisnika. U sklopu projekta provodimo projektne aktivnosti, osobito socijalno-pedagoške aktivnosti, kroz direktan i neposredan savjetovališni rad, individualni i grupni rad, radionice, trening socijalnih vještina.

Trajanje projekta: 01.01.2015. do 31.12. 2015.

Financiranje: Grad Zagreb 

Projekt "I ja sam protiv droge"

Objavljeno: 09. Svibanj 2015.

Projekt „I ja sam protiv droge“ provodi Udruga roditelja „Zajednica Susret“ Zagreb, nevladina i neprofitna udruga građana osnovana 2001. godine  u partnerstvu s Humanitarnom organizacijom „Zajednica Susret“.

Projekt je namijenjen  ovisnicima, članovima obitelji ovisnika, konzumentima psihoaktivnih sredstava kojima se nudi edukacija i informiranje o mogućnostima tretman, pomoć  oko zbrinjavanja obiteljskog člana-ovisnika te psihosocijalna podrška.

Trajanje projekta: 01.01.2015. do 31.12.2015.

Financiranje: Grad Zagreb 

Projekt: „Novi Benjamin“

Trajanje projekta: 09.11.2015. do 09.11.2016.

Kratki sažetak projekta: Projekt je usmjeren prevenciji ovisnosti o drogi, alkoholu, kocki, nikotinu, online ovisnostima i rizičnom ponašanju djece i mladih u dobi od 14 do 27 godina.

Aktivnosti će se provoditi u slijedećim županijama: Splitsko-dalmatinska, Osječko-baranjska, Grad Zagreb, Zagrebačka županija

Projekt: "Treća kuća"

Trajanje projekta: ovo je druga godine provedbe projekta 01.11.2016. do 31.10.2017.

Prva godina provedbe bila je od: 01.10.2015. do 30.09.2016.

Kratki sažetak projekta: Postpenalni prihvat zatvorenika, posebice onih koji iz bilo kojeg razloga nemaju krov nad glavom, kroz zaštićeni oblik stanovanja s ciljem profesionalnog osposobljavanja i olakšavanja konačne reintegracije u zajednicu.

Za pružanje boljeg korisničkog iskustva, ova stranica koristi kolačiće. Nastavkom pregleda stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Ako ne promjenite postavke u svojem pretraživaču, tada se slažete s navedenim. Detaljnije

Prihvaćam!

Prvim korištenjem web lokacije smatra se da ste u cijelosti upoznati s ovim Uvjetima, da su vam jasni i da ih prihvaćate. Ako niste suglasni s njima, molimo da ne pristupate web lokaciji i da ne koristite njezine sadržaje.

 

Zadržavamo pravo da izmijenimo izgled i sadržaj web lokacije te Uvjete korištenja stoga vas molimo da iste povremeno proučite kako biste se upoznali s mogućim promjenama. Smatrat ćemo da vaše naknadno korištenje web lokacije predstavlja vaše prihvaćanje svih eventualnih izmjena.

Predmetni uvjeti odnose se na nekoliko segmenata:

  1. Uvjeti korištenja.
  2. Autorska i ostala prava intelektualnog vlasništva.
  3. Jamstva i uskraćivanje prava.
  4. Zaštita osobnih podataka, povjerljivost, kolačići (cookies).
  5. Promjene i prestanak važenja.