Zajednica Susret

Zajednica Susret

email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Stručna edukacija “Koncept životnih vještina u tretmanu ovisnosti – platforma za suradnju i put za socijalnu inkluziju” stars

U okviru europskog projekta “Puzzle” – povećanje zapošljivosti liječenih ovisnika, Udruga za pomoć ovisnicima “Vida” iz Rijeke, u partnerstvu s Humanitarnom organizacijom Zajednica Susret, organizira dvodnevnu stručnu edukaciju „Koncept životnih vještina u tretmanu ovisnosti – platforma za suradnju i put za socijalnu inkluziju“, namijenjenu stručnjacima uključenima u liječenje, rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika te ostalim stručnim radnicima koji u svom radu dolaze u dodir s ovom ciljanom skupinom.
 
Udruga „Vida“ poziva sve stručne radnike zaposlene u javnim ustanovama ili nevladinim organizacijama (centri za socijalnu skrb, probacijski uredi, liječnici obiteljske medicine, udruge za beskućnike i sl.) da se prijave na stručnu edukaciju usmjerenu diseminaciji znanja o suvremenim metodama procjene i planiranja intervencija u odnosu na ovisnike koje se zasnivaju na biopsihosocijalnoj paradigmi, konceptu oporavka i povećanju funkcionalnosti. Cilj nam je povećati razumijevanje kompleksne problematike vezane uz ovisnosti, poglavito u područjima relevantnim za radnu i socijalnu integraciju. Prvi dan otvoren je za sve zainteresirane stručnjake, dok je drugi dan usmjeren osobama koje direktno rade s ovisnicima u procesu liječenja, rehabilitacije i resocijalizacije (partnerima i suradnicima na provedbi projekta “Puzzle”).
 
Edukacija će se održati 28. i 29. veljače 2020. godine u prostoru Humanitarne organizacije Zajednica Susret (Cvjetno naselje 17a, Zagreb).
 
Na stručnoj edukaciji učesnicima će se u uvodnom govoru obratiti predsjednica Udruge „Vida“ Sanja Filipović, dipl.psih.,prof. dok će edukaciju voditi stručne djelatnice Udruge „Vida“ Ivona Mladina, dipl.psih.,prof. i Karla Glažar, mag.paed.soc..
 
Za prijavu, potrebno je ispuniti i dostaviti Prijavni obrazac te Izjavu o radu stručnjaka s pripadnicima marginaliziranih skupina (koju je potrebno ovjeriti potpisom poslodavca i pečatom organizacije/ustanove). Prijavni obrazac i Izjavu potrebno je dostaviti na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 25. veljače 2020. godine.

Prijavni obrazac preuzmite ovdje

Izjavu o radu stručnjaka s pripadnicima marginaliziranih skupina

Prvi sastanak projektnog tima Handle it! stars

 Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ dio je Erasmus+ projekta „Handle it! - Strategies for addiction treatment in New Psychoactive Substances in Europe“ (Strategija liječenja ovisnosti o novim psihoaktivnim supstancama u Europi). Projekt je započeo 1. listopada 2019. godine i traje 24 mjeseca, odnosno do 30. rujna 2021. godine, a uz Hrvatsku uključene su Njemačka, Mađarska, Austrija, Portugal i Italija.

Projekt "Handle It!"

Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“ dio je Erasmus+ projekta „Handle it! - Strategies for addiction treatment in New Psychoactive Substances in Europe“. Projekt je započeo u studenome 2019. godine, a uz Hrvatsku uključene su Njemačka, Mađarska, Austrija, Portugal i Italija.

Program "Benjamin"

Program Benjamin provodi Humanitarna organizacija "Zajednica Susret" u partnerstvu s Udrugom sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež, Zagreb. Financijsku potporu dalo: Ministarstvo zdravstva, a temeljem Natječaja za prijavu programa udruga u području prevencije ovisnosti, suzbijanja zlouporabe droga i smanjenja šteta za dodjelu financijskih sredstava iz dijela prihoda od igara na sreću u Republici Hrvatskoj za 2019. godinu. 

Pretplati se na ovaj RSS feed
Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.