2012

Sažetak 2012. godine

Tijekom 2012. godine u terapijskim zajednicama Doma za ovisnike Zajednica Susret održane su prezentacije Projekta resocijalizacije, te je na taj način 53 korisnika upoznato s mogućnostima koje pruža uključivanje u projekt.

13 korisnika Doma za ovisnike ZAJEDNICA SUSRET završilo je rezidencijalni dio psihosocijalne rehabilitacije, a dvoje se uključilo u doškolovanje i to za kuhara i mesara.
Sredinom kolovoza započeo je prvi tečaj za ECDL operatera u Terapijskom centru Cista Velika u sklopu DZO Zajednica Susret. U tečaj se uključilo 16 korisnika. Drugi informatički tečaj organiziran je u Terapijskoj centru Ivanovac i uključio se 21 korisnik.

U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a u svrhu lakše reintegracije korisnika, u terapijskoj zajednici Doma za ovisnike zajednica Susret u Cisti Velikoj održane su tematske radionice na temu: „Kako se predstaviti poslodavcu i kako napisati životopis“. U radionicama je sudjelovalo 15 korisnika. Također u suradnji s HZZ-om četvero korisnika obavilo je profesionalnu orijentaciju i liječnički pregled te su dobili mišljenje/preporuku o uključivanju u obrazovanje.

Nastavljena je s radom grupa samopomoći u Splitu i Zagrebu. Na grupama je bilo prisutno do 15 korisnika, što smatramo velikom brojkom s obzirom na disperziranost korisnika. Uočeno je da korisnici koji su uključeni u grupe lakše se nose s socijalnim i ostalim oblicima povratka u društvo koje funkcionira bez korištenja opojnih sredstava.

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.