• Objavljeno
  • Pročitano 2085 puta

Sažetak 2018. godine

Projektom je 2018. godine ukupno obuhvaćeno 95 korisnika . Njih 47 iz skupine resocijalizanata te 48 korisnika iz skupine roditelja i drugih članova obitelji. Održano je 20 grupa samopomoći za korisnike koji održavaju apstinenciju i 12 grupa za korisnike koji se pridržavaju propisane liječničke terapije. Grupe samopomoći u savjetovalištu u Splitu održavale su se samo za korisnike koji su u apstinenciji te je održano 5 takvih grupa. U Zagrebu je održano 18 grupa samopomoći za roditelje i ostale članove obitelji. Korisnici su sudjelovali na Radionicama roditeljskih vještina (u Zagrebu i Splitu – po 5 radionica u svakom gradu). 21 korisnik uključen je u Družionice – radionice slobodnih aktivnosti (odlasci u kino/kazalište, prirodu i sl.). Održano je 5 radionica aktivnog uključivanja na tržište rada u koje se uključilo 6 korisnika. U savjetovalištu u Zagrebu održavale su se Aktivnosti stjecanja novih životnih vještina, a neke od tema bile su: kuhanje, organizacija životnih troškova, sve oko auta, uređenje okućnice i sl.

Korisnici su kroz navedene aktivnosti imali mogućnost usvojiti vještine i navike, znanja, ali i kontakte koji im olakšavaju proces resocijalizacije i aktivnog uključivanja u društvo na socijalno prihvatljiv način. Nadalje, iste aktivnosti služile su i za poboljšanje interpersonalnih odnosa s članovima obitelji i jačanje kapaciteta socijalnog funkcioniranja. Projektom se nastojala pružiti pomoć, podrška i osjećaj da po izlasku iz terapijskih centara nisu sami te podrška i pomoć ako se problem ovisničkog ponašanja vrati.

 

(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.