• Objavljeno
  • Pročitano 2076 puta

Sažetak 2017. godine

I u ovoj godini provedbe korisnici su individualno savjetovani te je realizirano 375 individualnih razgovora s resocijalizantima i članovima njihovih obitelji.

Ove godine, partner na projektu bila je Udruga Vestigium koja je provodila grupne aktivnosti namijenjene mladim majkama i njihovoj djeci (Sretna majka, sretno dijete; Snažne žene; Družionica – radionica čuvanja i kreativnog psihosocijalnog razvoja djece te socijalnog uključivanja majki) te aktivnosti vezane uz zdravu prehranu i aktivan život u zajednici (Čušpajz).

Održano je 19 grupa samopomoći u Savjetovalištu u Zagrebu, s najmanje 5, a najviše 10 korisnika po grupi. Održana je 21 grupa samopomoći za članove obitelji korisnika u Zagrebu, s najmanje 5, a najviše 15 korisnika po grupi, te 17 grupa u Savjetovalištu u Splitu s najmanje 3, a najviše 8 korisnika. Radionice roditeljskih vještina realizirane su u 15 termina, a neke od tema bile su: Što znači biti uspješan roditelj, Roditeljska ponašanja, Postavljanje granica, Zdravi partnerski odnosi i sl.

Korisnici su se također uključili u edukativno-interakcijske radionice, aktivnosti vezane uz pravilan i zdrav razvoj novorođenčadi i djece, dolazili su na zajednička druženja, ali i sudjelovali u radionicama pripreme zdrave hrane, sudjelovali na eko-placu i slično. Također, organizirana su kulturno-zabavna druženja (odlasci u kazalište, sportske događaje, ZOO Zagreb i sl.), a korisnici su koristili prostor savjetovališta u Zagrebu za pisanje i uređivanje dokumentacije vezane uz pronalaženje posla i drugo.

Poslijednja izmjena dana Petak, 11 Prosinac 2020 20:35
(0 glasova)

Puni naziv: Humanitarna organizacija „Zajednica Susret“

Adresa: Zagreb II. Cvjetno naselje 17A

Skraćeni naziv:  Zajednica Susret

OIB: 57535412801

Žiro račun: Privredna banka Zagreb d.d., IBAN: HR80 2340 0091 1107 5539 2

e-mailzagreb@zajednica-susret.hr

Korištenjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića u skladu s ovom Obavijesti o kolačićima. Ako ne pristajete na upotrebu ovih kolačića, molimo onemogućite ih.